Mie09222021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ochiu Mic a fost eliberat prea repede fiind arestat la domiciliu pentru moment

33d85c33a123f80f0e7fe091bc2070dfInterlopul clujean ”Ochiu Mic”, cel care a produs accidentul grav de pe Calea Turzii, în 22 februarie, a fost plasat în arest la domiciliu.

Procesul în care este judecat pentru vătămare corporală din culpă și părăsirea locului accidentului a început în 2 aprilie, iar la finalul lunii iulie, Tudor Vancea, zis ”Ochiu Mic” a fost plasat în arest la domiciliu. Instanța ar putea accepta în scurt timp judecarea lui în stare de libertate.

Tudor Vancea, zis ”Ochiu Mic”, a fugit de la locul accidentului și a fost luat de un taximetru, în care se găsea un apropiat. ”Vancea a declarat că nu își aduce foarte multe aminte despre accident decât că a lovit frontal un taximetru. Ulterior, la scurt timp un amic al său pe care l-a identificat și care se afla într-un alt taximetru care circula în spatele mașinii sale l-a luat de mână și l-a tras în mașină. De la fața locului, Vancea a plecat la domiciliul mamei sale din cartierul Bună Ziua unde a stat mai bine de o oră”, susțin sursele judicare.

Vancea a fost în acea noapte la clubul Noa, dar a plecat după ce s-a certat cu iubita lui. ”La un moment dat, Vancea s-a certat cu prietena lui și a plecat precipitat din club. Ulterior, acesta a susținut că a fost sunat de prietenă, și că în momentul în care a comis acel accident ar fi plecat să se împace cu aceasta. Aceste afirmații trebuie verificate”, precizează procurorii, care cred că ”Ochiu Mic” mergea să rezolve o dispută în clubul Noa.

Vancea a fost dus în acea noapte la secție și la UPU Cluj pentru prelevarea de sânge, dar apoi a fost lăsat liber, o neglijență a anchetatorilor. Procurorii s-au trezit că interlopul a dispărut abia după câteva zile (n.red. accidentul a avut loc în noaptea sâmbătă spre duminică, la ora 3.00, iar procurorii l-au chemat la audieri luni).

”Ochiu Mic” a spus că s-a ascuns 3 săptămâni la bunica lui, într-un sat din apropierea orașului Gherla, și nu în Anglia cum cred anchetatorii.

Procurorii trebuie să stabilească și alcoolemia acestuia. Tudor Vancea a plecat de la locul accidentului fără să sune la 112, știind că poate scăpa prin diminuarea alcoolemiei. După 2 ore de la producerea accidentului, Vancea avea o alcoolemie de 0,35 alcool pur în aerul expirat, adică dublu în sânge.

”Ulterior, a fost dus la Unitatea de Primire a Urgențelor unde i s-a recoltat o singură probă de sânge, refuzând în mod expres recoltarea celei de-a doua. Cu a doua probă de sânge se putea stabili dacă alcoolemia era în creștere sau descreștere”, mai spune sursa judiciară. Analiza de sânge a fost de 0,50 grame alcool.

Din probele existente la dosar rezultă că Tudor Vancea a fost depistat în dimineața zilei de 22 februarie, în jurul orei 5.00, în Mănăștur, pe strada Ion Meșter, în apropiere de locuința lui.


El se afla într-un autoturism care avea avea numărul de înmatriculare CJ 28 MSC, și care ar fi al unui anume Bogdan Mișca, recent eliberat din închisoare, după ce a fost acuzat de infracțiuni din domeniul crimei organizate, șantaj și constituirea unui grup de criminalitate organizată. ”Conducătorul auto care a comis accidentul de pe Calea Turzii a fost depistat la un interval de aproximativ două ore de la producerea accidentului, pe strada Ion Meșter din municipiul Cluj Napoca și identificat ca pasager al al autoturismului Mercedes, cu nr. de înmatriculare CJ28MSC”, se arată în actele de acuzare.


Tudor Vancea este cercetat pentru vătămare corporală și fuga de la locul accidentului. El poate scăpa de prima acuzație dacă se împacă cu victima și astfel și-ar diminua pedeapsa. Cu toate acestea, mai are de ispășit 3 ani și 6 luni de închisoare, fiind condamnat cu suspendare într-o altă cauză.

sursa:stiridecluj.ro

Stiri mai vechi: