Mie05252022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

SIKA LANSEAZĂ O NOUĂ GAMĂ DE PRODUSE SPECIALE PENTRU PROTECŢIA LEMNULUI ŞI MIZEAZĂ PE PROIECTELE REZIDENŢIALE

Aurelian Pascale SikaŢinând cont de folosirea tot mai frecventă a lemnului în proiectele de construcţii, mai ales în cele rezidenţiale, Sika România, unul dintre principalii jucători ai pieţei locale de materiale chimice pentru construcţii, își extinde portfoliul de produse cu o gamă nouă, specială pentru protecția structurilor de lemn împotriva focului.

„În ultimii ani am observat o majorare a numărului de proiecte de construcţii în care lemnul joacă un rol esenţial şi, astfel, şi o creştere a cererii pentru produse speciale pentru protecţia acestuia împotriva celui mai întâlnit inamic – focul. Astfel, am decis să lansăm pe plan local Sika Pyroplast, o gamă ce conţine produse speciale pentru protecţia la foc a structurilor din lemn”, a declarat Aurelian Pascale, Manager al  diviziei  Flooring şi Coating Sika România.  

Potrivit afirmaţiilor sale, noua gamă se adresează cu precădere proiectelor rezidenţiale, mai ales caselor în stil rustic care folosesc ca şi material principal lemnul, dar şi proiectelor industriale şi comerciale.

Dincolo de protecţia reală la foc adusă lemnului prin cele 3 produse de acoperire transparente - Sika® Pyroplast® Wood T Primer, Sika® Pyroplast® Wood T, Sika® Pyroplast® Wood Top T - gama Sika Pyroplast Wood T permite posibilitatea de a valorifica la maxim aspectul şi frumuseţea naturală a suprafeţelor din lemn utilizate în interiorul construcţiilor, fie că sunt elementele structurale sau elemente decorative ori  de mobilier.

Gama Sika Pyroplast cuprinde şi soluţii destinate protecţiei la foc a structurilor din oţel. Deşi lemnul şi metalul au un comportament total diferit prin expunerea la flacără şi temperaturile înalte generate de incendii, produsele Sika Pyroplast Wood şi Pyroplast ST (ST -“Stall”) au la bază o tehnologie similară - un strat de acoperire termospumant care, prin carbonizare, împiedică răspândirea flăcărilor și întârzie arderea lemnului natural şi a produselor derivate din acesta sau,  în cazul oţelului, menţine un timp bine determinat cât mai scăzută temperatura la care elementul protejat îşi schimbă proprietăţile fizice şi îşi pierde practic rezistenţa ca element structural.

„Potrivit unor studii interne referitoare la cauza incendiilor și incindența lor anuală, folosirea gamei Sika Pyroplast pe elementele structurale ale unei clădiri mărește considerabil timpul de rezistență la foc, reduc șansa de propagare a focului și protejează elementele structurale oferind posibilitatea de a păstra structura intactă”, a mai afirmat Aurelian Pascale.

Acesta a subliniat, de asemenea, că avantajul principal al acestor produse este chiar abilitatea de a minimiza efectele unui incendiu, contribuind astfel la oprirea în timp util a incendiului, la salvarea construcţiei, a bunurilor existente şi cel mai important: a vieţilor persoanelor aflate în interior.

Produsele din gama Sika Pyroplast sunt fabricate de către Sika Germania, în unitatea de producţie din Stuttgart, și reprezintă o noutate şi la nivel de grup, nu doar local, acestea fiind introduse pe piaţa din România imediat după lansarea globală datorită potenţialului pe această nişă.

Potrivit reprezentantului Sika România, unicitatea unei astfel de game la nivelul companiei şi chiar la nivelul pieţei locale se va reflecta și în cifra de afaceri.

„Suntem încrezători că putem atinge vânzări semnificative cu noua gamă, având în vedere numărul tot mai mare de cereri pentru astfel de produse. De altfel, mizăm ca peste 30% din vânzările Sika Pyroplast să fie realizate pentru construcţii rezidenţiale, fie că este vorba de locuinţe individuale private sau de ansambluri de mari dimensiuni”, a încheiat Aurelian Pascale.

Noua gamă de produse Sika Pyroplast Wood T poate fi găsită de către clienţii persoane fizice în întreaga reţea de magazine Dedeman, în timp ce clienţii corporate pot contacta echipa Sika România pentru o ofertă concretă.

Despre Sika

Sika AG cu sediul în Baar, Elveţia, este o companie activă la nivel global în domeniul materialelor chimice speciale, deservind industria construcţiilor şi industriile producătoare de componente auto, autobuze, camioane, trenuri, faţade, parcuri solare şi eoliene. Compania elveţiană este lider în domeniul soluţiilor utilizate în procesele de sigilare, lipire, amortizare, consolidare şi protecţie a structurilor portante.

Gama de produse Sika include aditivi de înaltă calitate pentru betoane, mortare speciale, adezivi şi sigilanţi, materiale de amortizare, consolidări structurale, pardoseli industriale, acoperiri pentru metale, protecţii la betoane şi sisteme de acoperişuri şi impermeabilizări.
În prezent, Sika numără subsidiare în 91 de ţări şi mai mult de 17.000 de angajaţi la nivel global, care asigură o legătură stabilă între clienţi şi companie, garantând succesul tuturor partenerilor. În 2014 Sika a generat vânzări de 5,6 miliarde CHF.

Sika România, subsidiară a concernului elveţian, a fost înfiinţată în 2002, iar incepând cu luna iunie 2008 a dat în folosinţă fabrica de aditivi de la Braşov - prima unitate de producţie Sika din România. În plus, Sika a inaugurat în 2014 şi cea de-a doua fabrică din România, la Căpuşu Mare, judeţul Cluj, unde va produce atât mortare speciale, cât şi mortare folosite ca adezivi.

Compania este lider de piaţă în domeniul  impermeabilizărilor, aaditivilor pentru betoane, a pardoselilor industriale, sistemelor de membrane pentru acoperişuri, a consolidărilor cu fibre de carbon, dar şi a mortarelor speciale.

Sika România a fost implicată în proiecte locale importante printre care se numără Floreasca City Center, Floreasca Business Park, extinderea reţelelor Dedeman şi Kaufland, consolidarea hotelului Domogled din Băile Herculane, turnul de răcire Paroşeni, loturile de autostradă de pe Coridorul IV Paneuropean, reabilitarea căii ferate Sighişoara – Atel şi multe altele.

Stiri mai vechi: