Lun05162022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cât de jos poţi negocia preţul unui apartament nou şi vechi

house main 26816500Dacă sunteţi în căutarea unui apartament nou sau vechi, trebuie să ştiţi că marjele de negociere nu s-au schimbat în ultimele 12-18 luni, spun specialiştii.

Cătălina Stănescu a căutat să cumpere un apartament cu două camere în București. S-a orientat către achiziţia unui apartament vechi în apropiere de o staţie de metrou. După luni de căutări a găsit un apartament cu două camere peste drum de parcul Titan, la cinci minute de mers pe jos la staţia de metrou Titan. Proprietarii cereau un preţ de 59.000 de euro, însă după negocieri a ajuns la un preţ de 56.000 de euro. În acest caz, marja de negociere a fost de 5%.

"Marja de negociere pe piaţa rezidentială veche este în medie de 5% şi depinde în primul rând de cât de apropiat de preţurile de tranzacţionare este preţul de listare, aşteptările vânzătorilor. Toţi cumpărătorii caută o reducere, dar dacă preţul de listare este corect, aceştia vor dori mai mult o reducere de tip discount, mult mai mică, doar pentru a simți că au obţinut puţin în plus, este ceva specific oricărei negocieri şi tranzacţii", a declarat pentru ECONOMICA.NET, Alexandru Pricop, managing partner in cadrul Coldwell Banker Affiliates of Romania.  vezi mai multe...

sursa: economica.net

Stiri mai vechi: