Lun03082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cum a facut aver ''regele asfaltului''

avere hgghnCăşuneanu, camionagiul cu Bugatti Veyron în garaj

Are un domeniu uriaş la Oituz, judeţul Bacău, şi maşini extrem de scumpe. Însă, puţini îşi mai amintesc că, în anii ‘90, Costel Căşuneanu conducea un camion prin judeţele Moldovei pentru a face bani. În 2008, avea deja o avere estimată la 500 milioane euro şi era pe locul 17 în topul miliardarilor. Cinci ani mai târziu, a fost condamnat definitiv pentru şpagă.

Tatăl multimiliardarului de acum Costel Căşuneanu era şofer şi visa ca fiul să ajungă inginer mecanic. Însă băiatul lui a picat examenul de admitere şi a fost luat în armată. Când a terminat cătănia, a plecat la Constanţa, la o şcoală postliceală de depanatori radio-tv, pasiune pe care o avea de copil. Aşa a făcut primii bani. S-a născut la Oituz, în judeţul Bacău, unde locuieşte şi astăzi. A absolvit Facultatea de Drept la 37 de ani, după care a luat şi un doctorat, în 2007, când era fruntaş în topul miliardarilor din România. A fost suficientă o taxă de 3.000 de lei ca să intre în Baroul Bacău, deci poate pleda oricând ca avocat.

A început afacerile în 1990, cu un camion pe care şi-a scris numele ca să vadă toţi vecinii, în 1996 a construit fabrica de parchet de la Oneşti, după care o fabrică de uşi şi ferestre. A început să distribuie parchet prin Europa, prin lanţuri de magazine celebre. Totuşi, omul de afaceri nu este cunoscut pentru uşi şi ferestre, ci ca “rege al asfaltului” pentru că a obţinut, împreună cu alţi câţiva oameni de afaceri, aproape toate contractele statului de reabilitare şi deszăpezirea drumurilor din Moldova. În 2008, holdingul Pa&Co (Paulina şi Costel, n.r.) valora peste 400 de milioane euro, iar averea familiei era estimată la 100 milioane euro. Proprietatea lui de la Oituz se întinde pe opt hectare de teren, este estimată la 12 milioane € şi e considerată una dintre cele mai frumoase din România.

Costel Căşuneanu are conac cu lac artificial şi heliport, un garaj plin cu maşini de lux, printre care şi primul Bugatti Veyron din România. A costat 1,6 milioane euro!  Mai are o vilă în centrul Capitalei, aproape de Piaţa Universităţii, evaluată la peste 2 milioane €. Toată averea însă nu l-a putut ţine departe de zornăitul cătuşelor. vezi mai multe...

sursa: click.ro