Sam08082020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Curăţenie la domiciliu: Cele mai murdare 5 lucruri dintr-o bucătărie

apa robinet chiuveta poza 57851700Oricât de mult ai face curăţenie la domiciliu, aceste 5 elemente sunt veşnic o sursă serioasă de germeni

Iată câteva sfaturi de care ar trebui să ţii cont când faci curăţenie la domiciliu.

Mânerul de la frigider nu trebuie ocolit când faci curăţenie la domiciliu

Microbii şi germenii din carnea de pui, de porc sau de vită se regăsesc inevitabil şi pe mânerul de la frigider. Mâinile sunt principalul “vinovat” care intră în contact cu absolut toate suprafeţele. Regula numărul 1 pentru a te expune cât mai puţin riscului este spălarea temeinică pe mâini. La fel şi mânerul frigiderului trebuie curăţat temeinic, măcar o dată pe săptămână, dacă nu mai des.

Robinetul de la chiuvetă un loc invadat de germeni

Robinetul de la chiuvetă are tot ce-i trebuie pentru a fi “casă dulce casă” pentru germeni, are umezeală din belşug, nu prea ajungi să-l cureţi cum trebuie tot timpul. Şi cum vii mereu în contact cu el, este clar că te supui unui risc major de contaminare. Atât pe tine, cât şi alimentele pe care, teoretic, le speli, însă este posibil mai rău să le contaminezi.

Prosoapele de mâini sunt o sursă principală de microbi

Deşi te poţi gândi că aceste prosoape sunt folosite fie să te ştergi după ce te-ai spălat pe mâini, fi să ştergi vasele (deci, teoretic, sunt curate şi n-ar trebui să conţină germeni), ei bine, lucrurile nu stau chiar aşa. Pentru că rămân ude, iar umezeala este “ţara” microbilor şi bacteriilor. Ai două soluţii, înlocuieşti prosoapele de cârpă cu cele de hârtie, fie speli prosoapele la două zile.

Când faci curăţenie la domiciliu, nu omite scurgerea chiuvetei

Pentru că este “ascunsă”, mulţi o ocolesc, pe principiul, nu o văd, deci nu-mi aduc aminte de ea. Gândeşte-te la trei lucruri: microbi, umezeală, întuneric. Ai, aşadar, ecuaţia perfectă pentru “raiul” înmulţirii germenilor. De asemenea, gândacii şi furnicile pot fi atraşi de “paradis”. Este recomandat ca o dată pe săptămână să torni apă fierbinte şi apoi să foloseşti clor sau orice altă substanţă dezinfectantă.

Bureţii de vase, printre cele mai periculoase locuri din casă

Este adevărat că îi foloseşti chiar şi de mai multe ori pe zi pentru a spăla vase. De asemenea, şi chiuveta este spălată temeinic. Cu toate acestea, bureţii de vase şi chiuveta din bucătărie sunt principalele surse de infestare cu E-coli şi salmonela. O greşeală pe care mulţi o fac este spălarea vaselor şi a chiuvetei cu acelaşi burete. În acest fel se contaminează suprafeţele de la una la alta. Ideal ar fi ca pentru vase să fie un set de ustensile, iar pentru chiuvetă un alt set. Bureţii de vase trebuie schimbaţi cât mai des. Dar dacă totuşi vreţi să faceţi economie, soluţia este să-i ţineţi la microunde.
vezi mai multe...

sursa: sfatulparintilor.ro

Stiri mai vechi: