Lun03082021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Bucătăria tradiţională românească, promovată la Bruxelles

masa-traditionala-640x360Bucătăria tradițională din România a fost promovată la Bruxelles, într-un eveniment culinar de o înaltă ținută ce a avut loc vineri seara, 9 octombrie, într-unul din elegantele saloanele clubului „Cercle Gaulois Artistique et Littéraire”, în organizarea Ambasadei României la Bruxelles, a clubului menționat și a companiei European Artists Management.

„A fost un eveniment culinar deosebit, în care bucătăria românească a fost prezentată în combinație cu cea belgiană, eveniment organizat de Ambasada României la Bruxelles, de ambasadorul Ștefan Tincă și prim-colaboratorul acestuia, Olivia Toderean, în colaborare cu ‘Cercle Gaulois Artistique et Littéraire’ și European Artists Management. Au fost prezenți circa 160 de invitați, membri ai clubului belgian și invitați ai Ambasadei Române. Din partea română, partea de preparate culinare a fost pregătită de maeștri bucătari Mircea Groza și Horea Simon, alături de Teodora Pup, iar partea belgiană a fost reprezentată de Pierre Wynants (unul din cei mai cunoscuți bucătari belgieni, cu trei stele Michellin) și Hubert De Smedt”, a declarat sâmbătă, Mihaela Ganea, reprezentant al companiei European Artists Management.

Cei circa 160 de invitați — membri ai Guvernului, ambasadori, parlamentari, magistrați, profesori universitari, reprezentanți ai profesiilor liberale, oameni de afaceri, artiști și scriitori din Belgia, au putut degusta produse tradiționale precum: zacusca cu hribi și ardei copți, salata de vinete, sturion la cuptor cu crustă din pudră de sfeclă roșie sau budincă de tăiței de casă cu brânză de vacă și stafide, alături de un pahar de pălincă de pere. vezi mai multe...

sursa: financiarul.ro