Mie12072022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cum poti arde mai multe calorii in timp ce mergi. Cel mai simplu truc!

arzi caloriii hhhjhDaca nu apuci sa faci alt tmp de miscare, in afara de mersul pe jos, foloseste urmatorul truc pentru a beneficia la maximum de efectele plimbarilor!

Rezultatele unei cercetari recente au aratat ca un mers mai rapid poate ajuta la stimulrea metabolismului, respectiv la arderea mai rapida a caloriilor.

Mai exact, schimbarea vitezei in timpul mersului  creste numarul caloriilor arse cu 20%, spre deosebire de cazul in care mergi in acelasi ritm.

Explicatia specialistilor este una simpla: daca persoana grabeste pasul in timpul mersului si cantitatea de energie pe care o consuma este mai ridicata, acelasi lucru fiind valabil si in cazul caloriilor care se ard.

In cadrul studiului, oamenii de stiinta au analizat mai multe tipuri de mers, dar si numarul de calorii pierdute in tot acest timp.

„Am descoperit ca schimbarea ritmului in timpul mersului aduce beneficii mai ales daca persoana vrea sa piarda in greutate. Daca persoana mareste viteza in timpul mersului si daca parcurge distante mai mari, atunci si numarul de calorii arse este mai mare“, afirma Manoj Srinivasan, profesor la Universitatea de Stat din Ohio, SUA.

Concluziile cercetarii au fost publicate in Jurnalul Medical „Biology Letters“.  vezi mai multe...

sursa: acasa.ro

Stiri mai vechi: