Dum01172021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

RAPORT EXPLOZIV al Naţiunilor Unite privind LEGALIZAREA TUTUROR DROGURILOR. Recomandările făcute guvernelor într-un document confidenţial

legalizarea drogurilorUn raport al Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate (UNODC) privind dezincriminarea consumului şi posesiei de droguri, prezentat de miliardarul britanic Richard Branson şi publicat pe site - ul Virgin provoacă o dezbatere aprinsă la nivel internaţional. Branson a susţinut că ONU ar putea solicita guvernelor lumii să pună capăt „războiului împotriva drogurilor” şi să legalizeze utilizarea şi posesia de asemenea substanţe, invocând un raport aflat sub embargo de publicare, remis de UNODC şefilor companiilor media.

După ce informaţia a fost preluată de mass media internaţională, Oficiul Naţiunilor Unite pentru Droguri şi Criminalitate nu neagă autenticitatea documentului, însă precizează că acesta se află „în lucru” şi nu reprezintă o poziţie oficială finală. Potrivit documentului, abordarea folosirii şi posesiei de droguri în scopuri non-medicale (pentru uz personal) ca o infracţiune a contribuit la accentuarea problemelor de sănătate ale societăţii şi a generat consecinţe negative pentru siguranţa, securitatea şi drepturile omului. În România, discuţia despre dezincriminarea consumului de droguri a fost lansată în 2009, o recomandare în acest sens fiind făcută într-un raport al comisiei prezinţiale, asumat de fostul preşedinte Traian Băsescu. Cu toate acestea, legislaţia nu s-a schimbat consumul sau deţinerea de droguri pentru consum propriu putând aduce pedepse de până la 3 ani de închisoare.

 Într-un mesaj extraordinar publicat pe site-ul Virgin, Richard Branson a declarat că a citit un raport ONU despre droguri şi infracţiuni (UNODC), care schimbă complet atitudinea autorităţilor faţă de controlul stupefiantelor.

Richard Branson a spus că „materialul sub embargo„ a fost trimis unor lideri ai companiilor media din lume, dar el a decis să-l facă public, temându-se că, din cauza presiunii, ONU s-ar putea răzgândi în privinţa planului privind legalizarea drogurilor. vezi mai multe...

sursa: gandul.info

Stiri mai vechi: