Ma03022021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cei mai bogați vârstnici din România

 bogati varsniciiiAu ajuns la vârsta a treia, dar nici nu se gândesc să se retragă. Ba mai mult, datorită business-ului, mulți dintre cei mai bogați seniori din Top 300 Capital parcă își trăiesc a doua tinerețe

În afaceri, experiența poate face diferența dintre profituri record și pierdere. Iar dovada o reprezintă evoluția business-urilor celor mai în vârstă milionari din Top 300 Capital. Sunt în formă, au un tonus ridicat, și pentru ei tot ce contează este prezentul și viitorul. Un exemplu în acest sens este Ion Țiriac, fost sportiv de perfomanță.

„Acum nu mai fac sport! De fapt, nu mai fac sport de 30 de ani!” Asta ne-a spus Ion Țiriac când l-am întrebat dacă acesta este secretul lui de a se păstra într-o formă de invidiat și acum, la vârsta de 76 de ani. Nu de alta dar Ion Țiriac călătorește enorm și își conduce cu mână de fier imperiul financiar pe care l-a construit de la zero. A ajuns cel mai bogat român pentru că dintotdeauna a fost extrem de lucid în tot ceea ce a făcut. Asta s-a văzut și în sport, dar și în business. „Eu am fraza mea pe care o spun mereu: «Eu sunt extraordinar de inteligent într-o singură situație: când îmi dau seama că sunt prost». Și atunci iau pe altul, care e mai deștept, să faca treaba care se cuvine“, ne-a dezvăluit Ion Țiriac strategia lui prin care are succes în afaceri.

 bogati varsnici 2Totuși, nu Țiriac conduce topul seniorilor, ci Ioan Mânzatu, fizicianul în vârstă de 83 de ani, al cărui business în domeniul cercetării și producției (Biotehnos) a înregistrat performanțe de invidiat. Mânzatu și-a început afacerile cu o descoperire: apa structurată. Astăzi aceasta este folosită pentru produse cosmetice și farmaceutice.

Totuși, dacă ar fi să facem un portret de milionar din Top 300, acesta ar arăta în felul următor: are 55 de ani, este bărbat, locuiește în București și are o avere medie de 69,3 milioane de euro. vezi mai multe...

sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: