Lun11232020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

VESTI BUNE pentru personalul din invatamant: Salarii mai MARI cu 15% din 1 decembrie

elevi-profesoriSalariile de baza pentru personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic din unitatile de invatamant preuniversitar de stat, institutiile de invatamant superior de stat, inspectorate scolare, minister si unitati subordonate vor creste, din 1 decembrie, cu 15 la suta, potrivit unui proiect MECS.

Ministerului Educatiei si Cercetarii Stiintifice (MECS) a lansat in dezbatere publica Ordonanta de Urgenta pentru completarea Ordonantei de Urgenta a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice in anul 2015, precum si alte masuri in domeniul cheltuielilor publice.

Conform proiectului, incepand cu 1 decembrie 2015, cuantumul brut al salariilor de baza de care beneficiaza personalul didactic, didactic auxiliar si nedidactic din invatamant se majoreaza cu 15% fata de nivelul acordat pentru luna noiembrie 2015.

De drepturile salariale majorate, in urma aplicarii ordonantei de urgenta, vor beneficia in total 359.810 persoane, respectiv: 290.000 de persoane din invatamantul preuniversitar de stat, 7.850 de persoane din unitatile finantate integral de la bugetul de stat, 57.500 de persoane din invatamantul universitar si 4.460 de persoane din unitatile finantate din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat.

Liderii sindicatelor din Educatie au avut mai multe runde de negocieri cu autoritatile pentru a discuta despre majorarile salariale.

Ministrul Educatiei, SORIN CIMPEANU, a anuntat, pe 12 octombrie, ca salariile personalului din invatamant vor fi majorate cu 15 la suta incepand cu data de 1 decembrie. vezi mai multe...

sursa: mondonews.ro