Lun11232020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Nicolescu, CNIPMMR: IMM-urile din România au nevoie de o bancă specializată ca în Germania, Franţa şi Marea Britanie

nicolescu-465x215În România este nevoie de o bancă specializată pentru întreprinderi mici şi mijlocii, la fel ca în Germania, Franţa şi Marea Britanie, ţări cu sisteme bancare dezvoltate, care au văzut necesitatea unei astfel de instituţii financiare, a declarat marţi preşedintele Consiliului Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

"O altă rugăminte pe care dorim să o adresăm (autorităţilor, n.r) se referă la crearea unei bănci specializate pentru întreprinderi mici şi mijlocii. Germania şi-a creat o asemenea bancă de 50 de ani şi vedeţi performanţele ei. În ultimii ani, Franţa şi Marea Britanie au creat şi ele asemenea bănci. Dacă ţări atât de puternice, cu sisteme bancare dezvoltate, au creat asemenea bănci este clar că sunt necesare, iar în România şi mai mult", a menţionat Ovidiu Nicolescu, la "Topul Naţional al Firmelor Private din România - Top 2014".

Preşedintele CNIPMMR a subliniat că o asemenea bancă nu se poate face fără aprobarea şi fără sprijinul primului ministru şi al ministrului de Finanţe. "Vă rugăm foarte mult să ne ajutaţi. Formulele sunt diferite, vă putem propune nişte variante, le avem pregătite. Important este să fie agreată ideea", a mai spus Nicolescu.

Consiliul Naţional al Întreprinderilor Private Mici şi Mijlocii din România (CNIPMMR), în parteneriat cu Ministerul Energiei, a organizat marţi "Topul Naţional al Firmelor Private din România - Top 2014" şi "Târgul Serviciilor/Produselor de Excelenţă pentru Întreprinderi". vezi mai multe...

sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: