Lun11232020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Profit dospit cu fonduri europene

21-fabrica-44-465x215După ce şi-au început afacerile în domeniul infrastructurii feroviare, ajungând să deţină una dintre cele mai mari companii din Galaţi, Arcada Company, familiile Mantu şi Humă s-au extins în panificaţie datorită proiectelor cu fonduri europene.

Domeniul construcţiilor este încă unul profitabil pentru compania Arcada Company, care se ocupă cu lucrări de reabilitare a infrastructurii feroviare. Anul trecut, firma gălăţeană a ajuns la o cifră de afaceri de circa 33,5 de milioane de euro, şi un profit de 5 milioane de euro, potrivit datelor publicate de Ministerul Finanţelor.

Pe lângă lucrările de reabilitare a infrastructurii, proprietarii Arcada Company au construit şi o fabrică de panificaţie. Proprietarii firmei din Galaţi nu aveau de gând să deschidă o brutărie şi au ajuns, întâmplător, în această afacere. În urmă cu 15 ani, Arcada Company a făcut un contract cu doi parteneri pentru construcţia unei mori. După finalizarea construcţiei, cei doi parteneri s-au certat şi au renunţat la construcţie şi la utilaje care, din acest motiv, au ajuns în prorietatea antreprenorilor gălăţeni.

Astfel, compania de construcţii a ajuns să se extindă în panificaţie. În 2004, cu fonduri europene a fost făcută brutăria, pe o suprafaţă de  280 de metri pătraţi cu o capacitate de 14.000 de pâini pe zi. Investiția în moară și în brutărie a fost, la acea vreme, de 1.850.000 de euro și a creat peste 80 de locuri de muncă. vezi mai multe...

sursa: capital.ro

Stiri mai vechi: