Ma03022021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

3 soluţii testate de expert care combat mahmureala

 mahmurealaHidratarea este cea mai importantă atunci când te trezeşti după o noapte în care ai consumat o cantitate exagerată de alcool. Ce trebuie să bei?
Prea mult alcool deshidratează corpul şi te lasă cu o durere sâcâitoare de cap. Ştii şi tu cum te-ai simţit după o noapte în care ai petrecut şi ai întrecut măsură cu băuturile alcoolice. Ca să nu te simţi mizerabil în ziua următoare, celebrul Dr. Oz îţi propune să încerci următoarele trei soluţii care combat mahmureala:

1. Hidratează-ţi corpul!

Prima şi cea mai importantă regulă când eşti mahmură este aceea de a consuma multă apă pentru a hidrata corespunzător corpul. Această regulă te va ajuta să scapi de durerea de cap şi să asiguri corpului conţinutul de apă de care are nevoie. De asemenea, poţi să alternezi băuturile alcoolice cu apă plată ca să eviţi o deshidratare gravă a corpului. Astfel, riscul de a te simţi mizerabil după noaptea de petrecere este unul mult mai mic, susţine specialistul.

2. Supă la micul dejun

Supa miso, o specialitate japoneză este recomandată pentru micul dejun atunci când eşti mahmură. Datorită ingredientelor fermentate, aduce corpului bacterii bune care calmează stomacul deranjat de o cantitate prea mare de alcool. Miso este o pastă rezultată din fermentarea boabelor de soia verzi care este foarte apreciată în Japonia. Este o sursă bună de minerale precum zinc, fosfor şi fier, asigurând astfel corpului exact ceea ce-i lipseşte.

3. Zeama de murături

Unul dintre cele mai eficiente remedii pentru mahmureală rămâne în continuare zeama fermentată de la murături (varză, castraveţi), deoarece are un conţinut bogat în minerale şi sare, ajutând la hidratarea corpului. Specialistul susţine că ar fi bine să bei câteva guri de zeamă de murături la finalul petrecerii, deoarece va împiedica deshidratarea foarte puternică a corpului. Iar, dimineaţa la trezire să repeţi acest obicei dacă te trezeşti mahmură. vezi mai multe...

sursa: eva.ro

Stiri mai vechi: