Joi08062020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Fondurile americane de investiţii, interesate de listarea la bursă a Hidroelectrica

hidroelectrica-465x215Fondurile americane de investiţii şi companiile de consultanţă şi-au exprimat interesul pentru viitoarea listare la bursă a companiei Hidroelectrica, solicitând informaţii despre calendarul de lucru în vederea lansării ofertei publice iniţiale, se arată într-un comunicat al producătorului de energie.


Reprezentanţii Hidroelectrica au participat, în perioada 28 septembrie - 2 octombrie 2015, în Statele Unite ale Americii, la o misiune economică organizată de Camera de Comerţ şi Industrie a României şi Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În cadrul etapei de la New York a misiunii economice, delegaţia Hidroelectrica a participat la lucrările Forumului Economic Best Invest, precum şi la o serie de întâlniri bilaterale cu reprezentanţii fondurilor de investiţii participante, precum: Segra Capital Management, Eaton Vance Invetsment Managers, LR Global, Newtyn Capital, Driehaus Capital Management, Benclinov & Associates.

"Investitorii au fost interesaţi de listarea la bursă a Hidroelectrica, de calendarul de lucru pentru pregătirea lansării ofertei publice iniţiale şi de măsurile luate de administratorul judiciar care au condus la o evoluţie spectaculoasă a rezultatelor şi indicatorilor financiari ai companiei. Menţionăm că majoritatea fondurilor de investiţii cu care au fost purtate discuţii sunt familiarizate cu mediul de afaceri şi condiţiile de pe piaţa din România, fiind deja prezente în România prin intermediul deţinerii de acţiuni la Fondul Proprietatea", se arată în comunicat.

În cea de-a doua parte a misiunii economice, delegaţia României s-a deplasat la Washington, unde au avut loc întrevederi cu conducerea USTDA (Agenţia Americană pentru Comerţ şi Dezvoltare), cea a OPIC (Agenţia pentru Investiţii Străine), precum şi cu reprezentanţii Camerei de Comerţ a Statelor Unite şi cei ai firmei de consultanţă McGuireWoods (prezentă şi în România prin intermediul biroului de la Bucureşti). vezi mai multe...
sursa:capital.ro