Lun04192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

ŞOCANT! Procurorii cer pedeapsa maximă: Zece ani de puşcărie pentru Alin Ionescu! Ce spune soţul Cristinei Spătar!

cris spat aalin ionMagistraţii bucureşteni vor începe în perioada imediat următoare judecarea dosarului în care omul de afaceri Alin Ionescu este acuzat că a dat o gaură de milioane de euro în bugetul statului.

Conform încadrărilor stabilite de procurori, omul de afaceri riscă până la zece ani de închisoare. Acuzaţiile din dosarul "Shelter" sunt de evaziune fiscală şi delapidare cu consecinţe deosebit de grave.

Contactat de reporterii spynews.ro, milionarul a precizat că are suficiente probe pentru a-şi construi apărarea. "Vreau să mă apăr. Ştiţi care a fost situaţia opt luni de zile când nu am putut să o fac. Acum ce să comentez... O să o fac la finalul procesului", a spus Ionescu, subliniind că încadrările juridice stabilite de magistraţi ar fi greşite.  

Prejudiciu de zece milioane de euro

Potrivit procurorilor, "pentru a diminua impozitele şi taxele datorate bugetului de stat, în perioada 2009-2012, inculpatul Ionescu Alin, în calitate de asociat şi administrator al SC CP SHELTER SECURITY SRL a înregistrat în contabilitate achiziţii de bunuri/prestări de servicii fictive în valoare de 103.134.947 lei, plus TVA în cuantum de 22.468.307, executate de un număr de 9 societăţi". Unii dintre partenerii de afaceri ai lui Alin Ionescu ar fi - potrivit oamenilor legi - oameni ai străzii, care ar fi primit comision de la interpuşi pentru a-şi da datele de identitate la înfiinţarea de firme "fantomă", cu care Shelter Security încheia ulterior contracte de subantrepriză, în vederea oferirii de servicii de securitate.

ŞOCANT! Procurorii cer pedeapsa maximă: Zece ani de puşcărie pentru Alin Ionescu! Ce spune soţul Cristinei Spătar!vezi mai multe...

sursa;libertatea.ro