Joi12032020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Top 5 recomandări pentru siguranța cumpărăturilor online

cump onlineProgramul naţional de educaţie financiară privind comerţul electronic Banii pe Net a depășit în primele zece luni din 2015 pragul de 100.000 de cursanți, care au finalizat trainingul atât prin intermediul platformei online de informare, cât și în școlile, liceele și bibliotecile din întreaga țară.

Trei sferturi dintre cele aproximativ 15.000 de persoane care au finalizat în acest an trainingurile online baniipenet.ro au vârsta cuprinsă între 18 şi 35 de ani, iar aproape o treime dintre acești cursanți sunt din București.

Programul naţional Banii pe Net este derulat în perioada 2014 - 2017 de Visa Europe, împreună cu băncile membre din România şi organizaţia non-profit Junior Achievement Romania.

Programul este disponibil tuturor utilizatorilor de internet din România atât prin traininguri susținute în școli și licee cu ajutorul Junior Achievement România și al voluntarilor din băncile membre Visa Europe, cât și prin platforma online de training baniipenet.ro.

Totodată, Banii pe Net poate fi accesat și în bibliotecile publice din mediul urban şi din cel rural datorită infrastructurii construite de Biblionet.

Printre susținătorii programului se numără companii din domeniul online şi din industria plăţilor, cum sunt PayU, Google, evoMAG şi eMAG, dar şi publicaţii specializate în domeniul financiar, precum Conso.ro.

“Perioadele bogate în promoții, precum Black Friday, impulsionează românii să caute cât mai multe informații utile despre comerţul electronic și să cumpere online. Valoarea medie a plăților online cu carduri Visa s-a situat anul trecut de Black Friday la 330 RON, de peste două ori mai mare faţă de media anuală. În plus, magazinele online locale devin tot mai populare printre consumatorii români, ţinând cont că acestea au atras aproape o treime din valoare totală a cumpărăturilor online cu carduri Visa în ultimele 12 luni”,  a declarat Cătălin Crețu, director regional pentru România, Croația și Slovenia în cadrul Visa Europe.

Accesibil tuturor consumatorilor, programul Banii pe Net îşi propune să ofere cursanţilor un ghid complet de informaţii utile despre plăţile online, instrumentele de comparare a ofertelor și alegere a magazinului potrivit, siguranţa cumpărăturilor pe internet și drepturile consumatorilor online. De la lansare şi până la finalul lunii octombrie 2015, programul a avut în total peste 150.000 de beneficiari. vezi mai multe...
sursa: dailybusiness.ro

Stiri mai vechi: