Ma10192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Paradoxul sărăciei: Cele mai multe mall-uri din România sunt în zona Moldovei

paradoxZona de nord-est a ţării dispune de cea mai mare suprafaţă de retail modern din ţară, excluzând Bucureştiul, cu toate că puterea de cumpărare din această regiune este cea mai mică din ţară, conform unui studiu realizat de compania de consultanţă imobiliară DTZ Echinox pe 28 de oraşe din România.

În nord-estul ţării au fost identificate spaţii de retail modern în suprafaţă totală de 423.000 mp, în contextul în care populaţia din această regiune are o putere de cumpărare cu circa 10% sub media ţării, conform calculelor DTZ Echinox.

Această zonă este singura care are proiecte moderne de retail în fiecare reşedinţă de judeţ, scrie Capital.ro. Şi aparent, singurul argument al investitorilor imobiliari care au construit aici este faptul că în acestă regiune numărul total al locuitorilor este cel mai ridicat.

Pe de altă parte, Slatina şi Târgovişte sunt oraşele reşedinţă de judeţ cu cea mai mare putere de cumpărare care nu sunt deservite de un centru comercial modern.

Cluj-Napoca, Timişoara şi Sibiu sunt oraşele în care populaţia are cea mai mare putere de cumpărare din România, aproximativ 30% peste media naţională. De altfel, în jumătate din cele 28 de oraşe analizate locuitorii au o putere de cumpărare peste media României. vezi mai multe...
sursa: realitatea.net