Ma10192021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Arma nucleara hipersonica a Chinei

armanucNoua arma a Chinei este capabila sa strapunga scutul de aparare aeriana al Statelor Unite si sa poate fi echipata cu o incarcatura nucleara.

Armata chineza a supus unui nou test planorul lor hipersonic DF-ZF, cunoscut si sub numele de Wu-14, scrie Washington Free Beacon. Testul, al saselea din acest an, a fost efectual cu o racheta balistica traditionala, lansata de la centrul Wuzhai, din provincia Shanxi.

Aparatul experimental s-a desprins de racheta la limita superioara a atmosferei, inainte de a lovi tinta aflata la cateva mii de kilometri distanta, in China occidentala, precizeaza publicatia, citand surse bine informate.

Mai multe agentii de spionaj americane au urmarit evolutia proiectilului, care s-a deplasat cu o viteza de cinci ori mai mare decat cea a sunetului.

Purtatorul de cuvant al Pentagonului, Bill Urban, a refuzat sa comenteze informatia. "Nu comentam testele militare chineze, dar urmarim cu atentie activitatile Chinei de modernizare a fortelor ei armate", a declarat el pentru Washington Free Beacon. vezi mai multe...
sursa: jurnalul.ro