Ma10202020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Crăciunul, umbrit de fenomene extreme

raznaVremea extremă se pare că a cuprins întregul mapamond şi a umbrit sărbătoarea Crăciunului. Dacă în Marea Britanie şi în America de Sud au avut loc inundaţii fără precedent, în Los Angeles şi în Australia au făcut ravagii incendiile de vegetaţie, iar Texasul a fost măturat de tornade. Clima o ia razna! De ce?

Cu două săptămâni în urmă, reprezentanţii a 200 de ţări s-au întâlnit la Paris pentru a dezbate problemele create de încălzirea globală.

Temperatura medie a crescut cu un grad în ultima sută de ani, iar omenirea trebuie să facă ceva pentru a opri această încălzire, dacă nu vrea să dispară ca specie. Una din măsurile foarte importante aplicate anul acesta, despre care s-a vorbit foarte puţin, este legată de tehnicile de manipulare a climei.

Pentru prima dată după 1977, când ONU a adoptat Convenţia privind interzicerea utilizării tehnicilor de modificare a climei în scopuri ostile sau în orice alt scop, în documentele oficiale tehnologia HAARP a fost incriminată ca fiind o ameninţare la adresa securităţii SUA şi trecută pe acelaşi plan cu terorismul şi cu armele de distrugere în masă.

“De anul acesta, în premieră, folosirea acestor tehnologii se pedepseşte cu amendă penală de 2.000.000 de dolari şi închisoare pe viaţă în Statele Unite”, ne-a spus analistul militar Sebastian Sârbu, vicepreşedinte al Academiei Naţionale de Securitate şi Organizare a Apărării.
Este interzisă şi arma tectonică

Ziarul Libertatea a descris pe larg acest tip de armă care poate produce artificial secetă sau ploi, uragane sau chiar cutremure, în scopuri militare, respectiv pentru a lovi inamicul prin catastrofe climatice punctuale, împotriva cărora nu se poate apăra nimeni.

Problema pe care şi-au pus-o şi militarii a fost că prin efectul de bumerang, o anomalie meteorologică declanşată artificial într-o zonă dereglează întregul sistem al climei, iar atacatorul se poate trezi el însuşi, după un timp, lovit de un fenomen extrem, prin ricoşeu. În fine, ideea este că nu numai industria produce dereglări dramatice ale climei, ci şi tehnicile de manipulare meteorologică sunt periculoase.

“În acest moment, în SUA sunt trecute de la categoria de arme non-letale la letale mai multe arme: armele psihotronice de mind-control, radiaţiile de joasă frecvenţă ELF, RF şi arma tectonică”, mai spus Sebastian Sârbu.
Incendii uriaşe în Los Angeles şi în Australia

Din cauza secetei persistente, locuitorii din California se luptă cu incendii de vegetaţie. Un incendiu uriaş a izbucnit sâmbătă pe dealurile aflate în apropiere de Los Angeles, în Ventura şi s-a extins până lângă o autostradă importantă. Autorităţile au decis să închidă temporar ruta pe o porţiune, iar locuitorii din apropiere au fost evacuaţi. 600 de pompieri au fost mobilizaţi, dar aceştia spun că va dura şi trei zile până să stingă incendiul.

“Vântul a împins flăcările până în apropierea caselor de lângă plaja Solimar. Din fericire, nimeni nu a fost rănit şi nici o clădire nu a fost avariată”, a declarat şeful pompierilor. Imagini apocaliptice şi în Australia, care se confruntă zilele acestea cu incendii de vegetaţie.

Focul a distrus peste 116 case, a ars 4.000 de hectare de teren, iar potrivit companiilor de asigurări pagubele se ridică la 40.000.000 de dolari. Incendiile au afectat două oraşe situate la sudvest de Melbourne, Wye River şi Separation Creek, unde multe dintre locuinţele devastate erau case de vacanţă.

Sute de pompieri au fost mobilizaţi pentru a lupta împotriva dezastrului, iar premierul statului australian Victoria, Daniel Andrews, a salutat faptul că incendiile nu au provocat victime, spre deosebire de cele din 2009, soldate cu 173 de decese. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro.