Joi10292020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Salariul minim va crește la 1.250 de lei, de la 1 mai

cresteGuvernul și sindicatele au căzut de acord asupra creșterii salariului minim. Potrivit unui proiect de hotărâre înaintat, marți, de Executiv, de la 1 mai, salariul va crește la 1.250 de lei, a declarat pentru Mediafax președintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Propunerea este agreată de sindicaliști pentru că se recuperează parțial pierderea din primele patru luni ale anului în care salariul minim rămâne la 1.050 de lei.

Bogdan Hossu a mai spus că proiectul prevede și indexarea automată care va ține cont de coșul minim de consum, de inflație și de parametrii generali, ceea ce permite un mecanism de creștere în perioada următoare.

Președintele Cartel Alfa a mai spus că documentul transmis de Guvern, spre deosebire de anii anterior, nu mai face discriminare pentru sectorul bugetar, în sensul că salariul minim garantat în plată reprezintă salariul de bază minim plătit fiecărui salariat bugetar.

Consiliul Economic și Social (CES) a fost convocat marți după-amiază pentru a aviza proiectul de hotărâre de Guvern.

Potrivit reprezentanților Inspecţiei Muncii, în 11 decembrie, erau 1.402.329 de angaţi cu salariu minim de 1.050 de lei şi 129.950 cu salariul de 1.200 de lei. vezi mai multe...
sursa:click.ro.