Joi10292020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

La evaluare, e rost de împăcare! Copiii lui Adrian Păunescu sunt la un pas să îngroape securea războiului

evaluareMoştenitorii lui Adrian Păunescu s-ar putea reuni la sfâşitul acestei săptămâni în sala de judecată, la procesul pentru averea lăsată în urmă de marele poet. Până atunci însă, copiii fostului politician s-au revăzut ieri, chiar în casa părintelui lor din Bucureşti, pentru ca experţii să evalueze bunurile ce urmează a fi împărţite.

Ore în şir au petrecut evaluatorii în vila lui Adrian Păunescu din centrul Bucureştiului, timp în care au luat la mână, în prezenţa lui Carmen, ultima soţie a maestrului, a lui Andrei şi a Andreei Păunescu, doi dintre copii poetului, tot ce e de valoare în imobilul respectiv. Procedura este una migăloasă, aşa că nu este exclus ca experţii să mai viziteze, zilele următoare, imobilul în care a locuit şi în care a adunat avere întemeietorul Cenaclului Flacăra.

Întâlnirea de ieri, impusă de instanţa de judecată pentru expertizarea bunurilor rămase în urma lui Adrian Păunescu a fost şi prilej de discuţii mai puţin încordate între fiul poetului, Andrei, şi sora sa vitregă, Andreea, cea care a reuşit să demonstreze, în urma unui test de paternitate, că e fiica biologică a fostului senator.

Şi-au trimis mesaje de Crăciun

După ce de Crăciun între cei doi fraţi a avut loc un schimb de sms-uri cu mesaje tipice Sărbătorilor de Iarnă, de data aceasta se pare că lucrurile chiar se îndreaptă cu paşi repezi către o împăcare în afara sălii de judecată.

Contactată de reporterii ziarului Libertatea, Andreea Păunescu n-a negat discuţiile cu fratele său Andrei şi şi-a exprimat şi ea speranţa că litigiul se va stinge în curând, pe cale amiabilă.

“Nu fac un secret din faptul că am asistat la procedura de evaluare a bunurilor care au aparţinut tatălui meu şi nici din faptul că de data aceasta comunicarea cu rudele mele este una civilizată. Sper ca lucrurile să se deruleze în acelaşi ton şi mai departe”, a declarat Andreea pentru Libertatea.
Averea oficială a «Bardului de la Bârca»

Pe lângă creaţia sa literară, a cărei valoare nu poate fi estimată, Adrian Păunescu a lăsat în urmă şi o avere materială demnă de luat în seamă: şase case (n.r - în Bucureşti, Breaza, Bragadiru, Vatra Dornei, Bârca şi Roşia Montană), evaluate de experţii imobiliari la peste 1,7 milioane de euro, şi un teren în Voluntari, de aproximativ două milioane de euro, în total 3.700.000 de euro. Pe lângă acestea, poetul mai avea bijuterii, obiecte de artă şi conturi bancare de 43.800 de euro. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro.