Joi10292020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Producția de iPhone 6S și 6S Plus, redusă cu o treime. Bursele au reacționat imediat

red 2Grupul american Apple Inc va reduce cu aproape 30% producția de telefoane iPhone 6S și 6S Plus în cursul primului trimestru din acest an, pentru a permite comercianților să epuizeze actualele stocuri acumulate. Anunțul a dus la scăderea acțiunilor furnizorilor asiatici de componente pentru Apple.

Nikkei susține că Apple și-a avertizat deja furnizorii de componente, japonezi și sud-coreeni, de intenția sa de a reduce producția. Este vorba de Japan Display, Sharp și LG, pentru ecrane, Sony, pentru camerele foto și video precum și TDK, Alps Electric și Kyocera, pentru alte componente, scrie Agerpres.

„Analiștii se așteptau la o reducere, însă una de o asemenea amploare este îngrijorătoare”, a declarat analistul Capital Markets, Daniel Ives.

Articolul publicat de Nikkei a dus la scăderea cu 2,5% a cotației acțiunilor Apple, care au pierdut un sfert din valoare, comparativ cu maximele înregistrate în luna aprilie 2015. De asemenea, acțiunile producătorilor asiatici de ecrane și chipuri pentru telefoanele Apple erau în scădere miercuri. Acțiunile Japan Display au scăzut cu 4,7%, în timp ce titlurile LG Display Co Ltd au pierdut 3,4%. De asemenea, acțiunile TSMC, care furnizează o parte din chipurile utilizate de telefoanele iPhone, au scăzut cu 1,8%, în timp ce acțiunile altor furnizori, precum Murata Manufacturing Co Ltd, Alps Electric Co Ltd și TDK Corp, au înregistrat scăderi cuprinse între 3% și 4%.

În luna septembrie a anului trecut, Apple a lansat pe piață smartphone-urile iPhone 6s și iPhone 6s Plus. Producția ar urma să revină la un nivel normal în al doilea trimestru al acestui an, după ce „ajustarea” stocurilor se va finaliza. Apple a mai recurs a recurs la această strategie, în anul 2013. vezi mai multe...
sursa:adevarulfinanciar.ro.

Stiri mai vechi: