Lun08032020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Vom putea plăti taxele și impozitele cu cardul, de acasă

cardAdio, cozi la plata taxelor! Românii care nu au timp să stea la cozi, la ghișee, vor putea plăti taxele și impozitele la bugetul de stat online, cu cardul, de acasă sau de la serviciu, fără perceperea unor comisioane.

Trezoreria Statului va accepta plata online cu cardul a taxelor şi impozitelor online la bugetul de stat şi la bugetele locale, după ce Ministerul de Finanțe a semnat un acord de licențiere a Trezoreriei ca acceptator de plăți electronice cu carduri MasterCard și Maestro. Proiectul urmează să fie implementat în trei luni și va fi finanțat din fonduri europene.

Ministrul Finanțelor, Anca Dragu, a declarat că acesta este un pas important pe care Ministerul Finanțelor Publice îl face pentru a veni în întâmpinarea contribuabililor, care vor putea plăti taxele și impozitele de acasă sau de la serviciu.

„Consider că uşurinţa cu care ne plătim taxele şi impozitele este esenţială pentru o colectare mai eficientă şi pentru creşterea gradului de conformare voluntară. Este şi o expresie a respectului pe care îl avem pentru cetăţean. Infrastructura nou creată este deschisă pentru toate sistemele de plată care acceptă autorizarea Trezoreriei în condiţiie legislaţiei în vigoare”, a precizat ministrul de Finanțe.

Implementarea tehnică a sistemului va fi realizată de MasterCard. Cosmin Vladimirescu, manager general al MasterCard pentru România, a spus că licenţierea Trezoreriei Statului ca acceptator de plăţi cu cardurile MasterCard sau Maestro reprezintă o premieră mondială.

Guvernanții promiteau încă din 2014 că persoanele fizice vor putea plăti cu cardul, online şi la terminalele Trezoreriei, impozitele şi taxele administrate de către ANAF. Sistemul trebuia fie activ încă de anul trecut, însă  proiectul pentru implementare a fost depus abia in iulie 2015, astfel că respectarea termenelor anunțate initial a fost imposibilă. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro.

Stiri mai vechi: