Joi08062020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Mai multe țări ar vrea să interzică Valentine’s Day. Care este motivul

interzicaÎn prezent, Ziua Îndrăgostiților este celebrată în mai multe țări din Asia de Sud-Est, unde vitrinele sunt pline de buchete imense de trandafiri roșii sau de inimi de ciocolată. Sărbătoarea de Sfântul Valentin nu este însă pe placul autorităților din alte țări, cum ar fi Cambodgia și Thailanda, care condamnă sexul înainte de căsătorie.

În scrisoarea trimisă către toate școlile publice și private, Ministerul Educației din Cambodgia solicită profesorilor “să ia măsuri pentru a opri activitățile nepotrivite de Ziua Îndrăgostiților.”

În opinia Ministerului amintit, această sărbătoare îi face pe tineri să “uite de studii”, “le pătează reputația și demnitatea” și “nu este un eveniment tradițional al poporului khmer”.

Recomandările autorităților survin în contextul în care conservatorii din această țară văd în Ziua Îndrăgostiților și în alte manifestări importate din Occident o amenințare la adresa credințelor budiste tradiționale și a obiceiurilor din Cambodgia.

Și în țara vecină,Thailanda, junta militară aflată la putere a cerut anul trecut tinerilor să se ducă mai degrabă în temple decât să facă sex de Sfântul Valentin. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro.