Ma02182020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

EXPLICAŢIA lui Cioloş pentru urgenţa ordonanţei privind interceptările SRI. „Dacă nu o adoptam, rămâneam descoperiţi în unele cazuri”

ougDupă o serie de critici privind ordonanţa adoptată de guvern după ce Curtea Constituţională a scos SRI din dosarele penale, premierul Dacian Cioloş a explicat urgenţa măsurii prin faptul că „rămâneam descoperiţi în unele cazuri” dacă actul normativ nu era nu era adoptat odată cu publicare decizie CCR în Monitorul Oficial. De asemenea, şeful guvernului susţine SRI va putea fi organ de cercetare penală pentru cazuri privind siguranţa naţională şi terorismul, exclusiv sub control judecătoresc, restul fiind "interpretare nefondată".

 Premierul Dacian Cioloş afirmă că SRI va putea fi organ de urmărire penală pentru cazuri privind siguranţa naţională şi terorismul exclusiv sub control judecătoresc, restul fiind "interpretare nefondată".

''SRI nu poate fi organ de urmărire penală DECÂT pentru cazuri privind siguranţa naţională şi privind terorismul (conform legii de funcţionare a SRI) şi DOAR, EXCLUSIV SUB CONTROL JUDECĂTORESC, în prezenţa unui PROCUROR. Restul e interpretare nefondată'', a răspuns premierul duminică seara pe Facebook unui reproş potrivit căruia prin schimbările din OUG privind interceptările ar fi reînfiinţat Direcţia VI - anchete penale - a Securităţii.

Întrebat de ce actul normativ nu a fost pus în dezbatere, Cioloş a susţinut că nu mai era timp. ''Şi acum punem OUG în consultare publică de câte ori se poate. În cazul OUG privind interceptările, nu mai era timp fizic, pentru că rămâneam descoperiţi în unele cazuri dacă nu adoptam OUG în acelaşi timp cu publicarea hotărârii CC în Monitorul oficial'', a explicat el. vezi mai multe...
sursa:gandul.info.

Stiri mai vechi: