Lun07042022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Propunerea de reînvestirea a Laurei Codruța Kovesi la cârma DNA a ajuns pe masa lui Iohannis

masLaura Codruța Kovesi este aproape de un nou mandat de procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție (DNA). Propunerea de reînvestire a sa a ajuns la președintele Klaus Iohannis, la o zi după ce Kovesi a primit aviz pozitiv, în unanimitate, de la Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).

Președintele Klaus Iohannis trebuie să aprobe propunerea ministrului Justiției, Raluca Prună, pentru ca Laura Codruța Kovesi să primească un nou mandat în fruntea DNA. Acest pas este doar o formalitate, având în vedere faptul că șeful statului nu a dat semne că se împotrivește numirii lui Kovesi, dimpotrivă, a remarcat progresele instituției și faptul că acestea au fost lăudate și pe plan extern.

„Nu sunt eu acela care va confirma sau nu că se doreşte o reinvestire, dar pe de altă parte trebuie să fiu foarte sincer. Rezultatele obţinute de DNA, care sunt văzute, sunt lăudate şi de noi şi de alţii, cu siguranţă ne duc cu gândul la posibilitatea destul de avansată a reconfirmării”, declara Iohannis, într-un interviu acordat TVR, în luna februarie.

Ieri, CSM a avizat pozitiv, în unanimitate, propunerea ministrului Justiției de reînvestire a Laurei Codruța Kovesi pentru un nou mandat de procuror-șef al DNA.

Laura Codruța Kovesi este procuror-șef al DNA din 2013. Anterior, ea a deținut din septembrie 2006 funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și a fost membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM). vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: