Lun08102020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Planul eșuat al lui Ion Țiriac - pe ce afacere a vrut să pună mâna și nu a reușit

afacereIon Ţiriac, prin intermediul grupului Ţiriac Holdings pe care îl deţine, a fost interesat de preluarea unui pachet minoritar în cadrul operatorului de servicii medicale private MedLife.

Cele două părţi implicate nu au ajuns însă la un acord. Pentru achiziţia pachetului de 36% din acţiuni controlat de fondul de investiţii Value4Capital s-au înscris în cursă atât fonduri de investiţii şi de private equity, cât şi investitori privaţi, cum este cazul lui Ion Ţiriac.

„Grupul Tiriac prospectează şi evaluează constant noi oportunităţi de business şi investiţii în diverse sectoare de activitate“, spune Dragos Dinu, CEO Ţiriac Holdings. Mihai Marcu, acţionar şi preşedinte al consiliului de administraţie al MedLife, nu a dorit să comenteze pe marginea acestui subiect.

În ceea ce priveşte planul grupului Ţiriac de a-şi extinde aria de acoperire, aceste intenţii vin în contextul în care antreprenorul Ion Ţiriac a făcut în ultimul an şi jumătate două exituri importante din care a încasat circa 800 mil. euro cumulat, potrivit estimărilor ZF. El a vândut atât pachetul de 15% deţinut în cadrul Metro Cash&Carry România, dar şi participaţia de 45% în cadrul UniCredit Ţiriac Bank.

Omul de afaceri şi-a concentrat până acum businessul în domenii precum auto şi imobiliare, însă acum se uită în piaţă şi către alte sectoare, precum IT, agrobusiness sau servicii medicale, potrivit surselor ZF din piaţă.

Discuţii privind vânzarea participaţiei de către fondul de investiţii Value4Capital au apărut încă de acum un an. Operatorul de servicii medicale MedLife a avut în 2014 afaceri de 80 mil. euro, fiind liderul pieţei de profil. vezi mai multe...
sursa:antena3.ro