Ma06282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Fiscul verifică veniturile mai multor vedete și oameni de afaceri

verFiscul a notificat peste 300 de persoane inspectorii ANAF le verifică veniturile obținute în perioada 2011-2013,  pentru ca instituția să-și lămurească anumite neconcordanțe cu sumele declarate statului spre impozitare. Pe listă figurează sportivi, cântăreți de muzică populară, vedete de televiziune și oameni de afaceri.

Acţiunea a început în mandatul fostului președinte ANAF Gelu Ştefan Diaconu. Notificările au fost transmise după ce ANAF a început, anul trecut, verificarea a 313 persoane fizice cu venituri mari, care, în accepţiunea instituţiei, prezintă un risc fiscal, dintr-un total de 14,3 milioane persoane cu venituri impozabile în România, precizează sursa citată.

Pe lista celor care au fost notificaţi de ANAF se află, potrivit Profit.ro, „unul dintre cei mai importanţi boxeri ai României, două vedete, dintre care una cu un onorariu extrem de ridicat, prezente în numeroase show-uri TV, doi interpreţi de muzică populară din judeţul Mehedinţi, respectiv din judeţul Cluj, soţia unui cântăreţ de manele din Ilfov, pe numele căreia respectiva persoană şi-a trecut mare parte din avere, precum şi impresarul unora dintre cele mai cunoscute vedete”.

Persoanele notificate au trecut prin patru filtre

Înainte de a primi notificările, persoane de pe lista Fiscului au trecut prin patru filtre, precizează instituția. Primul filtru a fost identificarea celor care au cheltuieli semnificative, mai exact asociați/acționari care au împrumutat firma cu peste 200.000 lei sau persoane fizice care cumpără bunuri sau case în valoare de peste 70.000 euro sau care au depozite anuale mai mari de 150.000 lei ori care au cumpărat mașini mai scumpe de 25.000 euro. Astfel, au fost identificate 295.253 persoane fizice.

Al doilea filtru a urmărit veniturile personale declarate în perioada recentă (2011-2013, ţinându-se cont şi de eventualele venituri declarate în perioada anterioară, până la nivelul anului 2006), cheltuielile personale şi creşterea valorii patrimoniului (achiziţii de locuinţe şi terenuri, constituiri de depozite bancare, împrumuturi către firme, achiziţii de autovehicule, nave şi aeronave). Un număr de 132.246 persoane fizice au fost păstrate pe listă pentru a fi supuse următoarelor verificări. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: