Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Peste o mie de CFR-işti protestează vineri în faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de situaţia din sector

cfrPeste o mie de CFR-işti vor protesta vineri, între orele 10,00 şi 13,00, în parcul din faţa Ministerului Transporturilor, nemulţumiţi de lipsa de interes a guvernanţilor în amânarea revizuirii legislaţiei privind salarizarea, de falimentarea sistemului feroviar şi de lipsa investiţiilor din ultimii ani în infrastructura feroviară de stat.

De asemenea, sindicaliştii reclamă lipsa achiziţiilor de material rulant nou, automotoare, rame electrice şi vagoane noi, tergiversarea aprobării legii privind statutul personalului feroviar şi distrugerea identităţii meseriei de CFR-ist, plata cu întârziere a salariaţilor din Unităţile Feroviare de Stat şi deteriorarea continuă a condiţiilor de muncă.

Nu în ultimul rând, angajaţii din sectorul feroviar protestează din cauza întârzierii adoptării Bugetelor de Venituri şi Cheltuieli în Unităţile Feroviare de Stat aferente anului 2016, deteriorării continue a condiţiilor de muncă şi disponibilizărilor de personal, politizării funcţiilor de conducere din Unităţile Feroviare de Stat şi din cauza lipsei de coordonare şi eficienţă? la nivelul managementului companiilor feroviare de stat.

Organizaţiile lucrătorilor feroviari intenţionează ca prin această acţiune de protest să atragă atenţia guvernanţilor asupra aspectelor menţionate. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: