Ma06282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

ANAF simplifică Declaraţia 088, în urma dialogului cu mediul de afaceri

simplificaAgenţia Naţională de Administrare Fiscală propune, în urma dialogului cu mediul de afaceri, o nouă Declaraţie 088, simplificată prin numărul mai mic de întrebări, scutirea deţinătorilor codului de TVA de obligaţia redepunerii declaraţiei şi eliminarea unor formalităţi inutile, informează agenţia printr-un comunicat remis, miercuri, AGERPRES.

De asemenea, se are în vedere eliminarea obligaţiei depunerii cazierului fiscal şi apostilării diplomelor de studii, încadrarea veniturilor administratorilor în categorii generice fără precizarea sumelor şi simplificarea declarării situaţiilor de insolvenţă.

"ANAF a iniţiat aceste modificări în urma dialogului cu reprezentanţii mediului de afaceri şi după ce a identificat soluţii pentru corelarea unor seturi de date deja stocate în bazele de date interne. Pe lângă obiectivele majore de creştere a conformării voluntare şi de combatere a evaziunii fiscale, ANAF urmăreşte şi asigurarea unui program de cooperare şi consultare cu mediul de afaceri în vederea identificării problemelor şi stabilirii în comun a unor soluţii care să permită eficientizarea activităţii administrative. În acest context, ca urmare a analizării efectelor şi influenţelor aplicării procedurii de evaluare a intenţiei şi a capacităţii persoanelor impozabile de a desfăşura activităţi economice în sfera TVA, precum şi analizei propunerilor venite din partea mediului de afaceri în legătură cu aceasta, a fost elaborat un proiect de ordin care modifică şi completează atât ordinul în vigoare, cât şi anexa - Declaraţia 088 - simplificată în raport cu cea existentă", se menţionează în comunicat.

Declaraţia 088 este declaraţie pe propria răspundere pentru evaluarea intenţiei şi a capacităţii de a desfăşura activităţi economice care implică operaţiuni din sfera TVA. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: