Dum05242020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

De la tehnocrat la Tehnoinstal – 200.000 de euro, fără licitație. Meseriașii preferați ai Ministerului Culturii

fara licDezvăluirile privind seria contractelor bizare atribuite de Ministerul Culturii, pe ultima sută de metri a mandatului tehnocratului Vlad Alexandrescu, continuă. “Jurnalul Naţional” arăta, săptămâna trecută, faptul că, în 22 aprilie, ministerul a încheiat cu o societate executată silit de ANAF un contract de 230.000 de euro pentru paza sediului instituţiei. Ei, bine, acelaşi minister a decis, în Joia Mare, cu doar trei zile înainte de demisia condiționată a lui Vlad Alexandrescu, să mai încheie o afacere de acelaşi tip. De această dată este vorba despre contractarea, fără organizarea unei licitaţii, a unor servicii de monitorizare a sistemelor de alarmă pentru același sediu central al Ministerului Culturii. Încă 200.000 de euro se vor scurge, astfel, din conturile Culturii în cele ale unei firme ce nu se află la prima afacere de acest gen cu instituţia în cauză.

Paza cu agenţi nu pare a fi suficientă la Ministerul Culturii, astfel încât, cu trei zile înainte ca Vlad Alexandrescu să-i predea mandatul fostei şefe a ICR New York, de pe vremea când instituția era condusă de intelectualul lui Băsescu, Horia Roman Patapievici, s-a asigurat că sediul din Bulevardul Unirii este şi monitorizat cum se cuvine.

Astfel, în 28 aprilie 2016, Ministerul Culturii a contractat, prin negociere directă, asemenea tuturor contractelor pe bani publici încheiate de această instituţie în ultimii ani, servicii de monitorizare a sistemelor de alarmă aferente dispeceratului. În nota de fundamentare a acestei achiziţii se menţionează că este vorba despre servicii de investigare şi siguranţă, cu excepţia serviciilor de transport cu vehicule blindate. Negocierea s-a purtat cu un singur agent economic ofertant. Este vorba despre SC Tehnoinstal SRL, cu sediul în sectorul 4 al Capitalei, iar contractul, cu o valabilitate de 12 luni de la parafarea lui, se ridică la suma de 911.755,14 lei cu tot cu TVA, adică 207.217,1 euro. Această cheltuială vine la o săptămână după ce ministerul, condus de acelaşi tehnocrat Vlad Alexandrescu, contractase servicii de pază a sediului în valoare de 230.000 de euro. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: