Dum04112021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Fetiţa Irinei Cristescu şi a milionarului mexican Hector Bitar rămâne în România

h b fetCurtea de Apel Bucureşti a decis vineri ca Alessia, fetiţa Irinei Cristescu şi a milionarului mexican Hector Bitar de la Pena, să rămână în România.

Curtea de Apel Bucureşti a admis recursurile declarate de mamă şi de către procurori şi a respins cererea de înapoiere a fetiţei în Mexic formulată de tatăl ei, astfel încât copilul rămâne în România.

În anul 2011, Irina Cristescu l-a întâlnit pe arhitectul Hector Bitar de la Pena, nepotul magnatului mexican Carlos Slim, unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume. Cei doi s-au căsătorit l-a scurt timp, iar Irina Cristescu a rămas însărcinată.

După ce a născut-o pe Alessia, femeia susţine că arhitectul mexican ar fi devenit violent cu ea, iar la un moment dat a citit un mesaj în telefonul soţului, în care acesta discuta cu un criminal despre răpirea fetiţei şi uciderea mamei. Acela a fost momentul în care a decis să revină în România, luând şi fetiţa cu ea.

Hector Bitar de la Pena a deschis un proces împotriva femeii şi a acuzat-o de răpire internaţională de copii.

În luna februarie 2016, Tribunalul Bucureşti a admis acţiunea tatălui şi a decis ca Alessia să fie înapoiată la reşedinţa lui Hector Bitar de la Pena din Mexic. Irina Cristescu a făcut recurs la Curtea de Apel Bucureşti şi a avut câştig de cauză.

Pe 17 februarie, membrii Comisiei pentru cercetarea abuzurilor, corupţiei şi pentru petiţii din Camera Deputaţilor au primit-o în audienţă pe Irina Cristescu.

La audiere, deputatul Mircea Man, preşedintele comisiei, a declarat că va face toate demersurile legale pentru a o ajuta pe Irina Cristescu să păstreze custodia fetiţei sale, Alessia.

Cu acel prilej, purtătorul de cuvânt al familiei Cristescu, Corina Vinţan, a declarat că Irina a plecat din Mexic "sub ameninţarea morţii", în condiţii dramatice. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: