Ma04132021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Gigi Becali, afaceri controversate. Acesta este acuzat că a cumpărat ilegal activele Avicola

controversateGigi Becali, afaceri controversate. Deşi este cercetat de DNA pentru modul în care a falimentat Avicola Iaşi, lichidatorul Corneliu Mititelu i-a vândut latifundiarului pe sub mana unele dintre cele mai importante active, notează jurnaliştii de la bzi.ro. Mai mult decât atât, o firmă a demonstrat în justiţie că licitaţia prin care bunurile i-au fost vândute lui Becali a fost trucată, arată B1 TV.

Anchetat de DNA pentru că a falimentat în mod premeditat SC Avicola Iași SA, Gigi Becali a reușit recent să cumpere în nume personal unele dintre cele mai importante active ale fostului combinat de creștere a păsărilor.

Latifundiarul a făcut acest lucru cu ajutorul lui Corneliu Mititelu, cel desemnat de judecătorii Tribunalului Sindic să se ocupe de lichidarea SC Avicola Iasi SA, potrivit bzi.ro.

Licitaţia a fost organizată de firma lui Mititelu. Gigi Becali a reusit ca cumpere toate bunurile scoase la vanzare. Şi asta pentru că celelalte firma participanzte la licitaţie nu au avut nicio şansă.

CE A CUMPĂRAT GIGI BECALI

- o clădire şi terenul aferent în suprafaţă de 2.000 metri pătraţi, plus calea de acces

- o clădire şi terenul aferent, în suprafaţă de 1.165 metri pătraţi, plus calea de acces

- o clădire şi terenul aferent în suprafată de 795 metri pătraţi

- o cladire cu terenul aferent de 877 metri pătraţi

- sediul administrativ al Avicola Iaşi SA, cu o suprafaţă de 607 metri pătraţi

- teren în suprafaţă totală de 1955 metri pătraţi

- congelatoare şi camere frigorifice, centrală termica şi alte dotari

sursa bzi.ro

Becali a platit sume cuprinse între 115.000 de lei și 820.000 de lei pentru toate aceste bunuri. O firma care a participat la licitație a facut contestație. Asta pentru că Licitația nu a început la ora anunțată, ci a fost decalată cu 5 minute, până când a ajuns și reprezentantul lui Gigi Becali. Acesta a fost Vasile Geambazi, unul dintre nepoții latifundiarului. Firma care a facut contestația a arătat că Vasile Geambazi nu avea procura autentificata la notariat să-l reprezinte pe Becali, așa cum prevede Legea, ci a prezentat o hârtie scrisă de mână. vezi mai multe...
sursa:b1.ro

Stiri mai vechi: