Joi02252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Ziua decisivă pentru românca acuzată că şi-a răpit copilul şi l-a adus ilegal în Europa!

z dAnamaria Nedelcu, bucureşteanca acuzată că şi-a răpit copilul află astăzi dacă va fi trimisă sau nu în Canada.

Nedelcu ar putea scăpa, cel puţin pe moment, de o eventuală extrădare datorită unei gafe a autorităţilor canadiene. Mai exact, potrivit informaţiilor obţinute de reporterii spynews.ro, numele trecut în cererea de extrădare nu este acelaşi cu cel din acte. O diferenţă minoră, dar sesizată deja instanţei şi de avocaţii Anamariei Nedelcu, care au cerut încă de la termenul trecut anularea actului de sesizare a instanţei.
Curtea de Apel Bucureşti urmează să decidă astăzi dacă va accepta extrădarea acesteia. Decizia nu va fi definitivă.
Autorităţile canadiene o acuză pe Anamaria Nedelcu de încălcarea unui ordin judecătoresc privind încredinţarea copilului către tată, o infracţiune pentru care în România riscă maximum trei luni de închisoare şi, în consecinţă, nu e motiv de extrădare.
Nedelcu este căutată de autorităţile din Canada pentru răpire internaţională de minori şi încâlcare a ordinului de custodie. Femeia a locuit în Canada până în 2014, când a decis să plece alături de unul dintre copiii săi minori, deşi pentru acesta avea ordin comun de custodie alături de tatăl lui. "În anul 2014 aceasta a plecat în România împreună cu copilul său minor, încălcând ordinul de custodie emis de către o instanţă canadiană, ordin prin care drepturile părinteşti privind pe minor erau exercitate de către ambii părinţi", se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti.
După plecare, tatăl copilului a făcut plângere, iar acum femeia este urmărită penal pentru răpire şi încălcarea unui ordin comun de custodie, fapte pentru care, în Canada, riscă până la 10 ani de închisoare. "Eu am plecat pe fugă, să-mi păzesc copilul de abuzuri. Acolo, din partea autorităţilor nu am avut niciun fel de ajutor. Din 2014 şi până acum, el nu a încercat deloc să-şi vadă copilul, să vină aici", a povestit Ana Maria Nedelcu. Copilul, în vârstă acum de 6 ani, are dublă cetăţenie, candiană şi română. vezi mai multe...
sursa:spynews.ro

Stiri mai vechi: