Joi02252021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Grevă de avertisment pe aeroportul Otopeni

grevAngajaţii companiei Globe Ground România, care oferă servicii de handling aeronave la sol şi tractare aeronave, vor intra vineri în grevă de avertisment, timp de două ore, după ce negocierile cu conducerea companiei au eşuat, a declarat, pentru AGERPRES, joi seară, liderul Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc.

"Greva de avertisment va avea loc mâine (vineri - n. r.) între orele 13,00 şi 15,00, în parcarea aeroportului, deoarece nu ne-am înţeles cu conducerea companiei. Negocierile din seara asta au eşuat, după şapte ore de discuţii", a spus Alexandru Cioc.

Liderul sindical s-a arătat dispus să continue vineri negocierile, dar a adăugat că sunt şanse slabe ca reprezentanţii salariaţilor să fie chemaţi din nou la discuţii.

"Noi suntem dispuşi să negociem, dacă vom fi chemaţi, dar nu cred că se va întâmpla acest lucru, după inflexibilitatea pe care am văzut-o în seara asta", a precizat el.

Sindicatul Liber de Handling Aeronautic, afiliat la Blocul Naţional Sindical şi Federaţia Naţională a Sindicatelor Portuare Constanţa, a anunţat organizarea unei greve de avertisment, vineri, pe Aeroportul Henri Coandă, între orele 13,00 - 15,00. Protestul salariaţilor companiei de handling Globe Ground România are la bază nemulţumiri legate de salarii, de programul de lucru, dar şi de dimensionarea personalului şi normarea activităţii în raport cu volumul şi condiţiile de muncă.

Sindicaliştii solicită demisia conducerii societăţii, având în vedere eşecul negocierilor şi lipsa de disponibilitate pentru dialog, precum şi modul defectuos de abordare a relaţiilor de muncă din ultimii ani.

Printre revendicările Sindicatului Liber de Handling Aeronautic se numără dimensionarea corespunzătoare a personalului necesar pentru desfăşurarea activităţii în condiţii optime, deoarece, în ultimul an, din cauza condiţiilor de muncă şi a nivelului redus de salarizare, peste 150 persoane şi-au înaintat demisia. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: