Ma06282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Beatrice Rancea va fi numită director interimar al Operei Naţionale Bucureşti

interimBeatrice Rancea va fi numită director interimar al Operei Naţionale Bucureşti. Decizia ministrului Culturii, Corina Şuteu, vine la mai bine de o lună de la izbucnirea scandalului de la Operă, timp în care au fost schimbate patru conduceri şi a fost demis ministrul Vlad Alexandrescu. Fostă balerină în aniim 90 Beatrice Rancea conduce de 5 ani Opera Naţională din Iaşi, transmite B1TV.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, o va numi miercuri, 25 mai, pe doamna Beatrice Rancea în funcția de manager interimar la Opera Națională din București. Totodată, Ministerul va demara procedurile de separare a Operei Naționale din București de Teatrul Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian" fuzionate prin Hotărârea de Guvern nr. 741/2013, urmând ca, în cel mai scurt timp posibil, cele două instituții de spectacol să fie reorganizate și să-și poată relua activitatea artistică într-o nouă formulă.

Ministrul Culturii, Corina Șuteu sustine ca situația de la Opera Națională din București impune un reglaj în mai mulți pași si ca nu crede în rezolvarea și reformarea violentă a instituțiilor.

Consider, totodată, că instituțiile de spectacol din România trebuie să înțeleagă ca fiind fundamentale colaborările internaționale și deschiderea către performanță artistică reală. Asigur artiștii Operei Naționale din București și ai Teatrului Național de Operetă și Muzical „Ion Dacian" de sprijinul Ministerului Culturii, care va acompania reformarea acestora și le va garanta resurecția unui spirit internaționalist, exigent și strălucitor".

Ministrul Culturii, Corina Șuteu, o va numi miercuri pe Beatrice Rancea în funcția de manager interimar la Opera Națională din București. vezi mai multe...
sursa:b1.ro

Stiri mai vechi: