Mie03032021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Dan Condrea lasă în urmă o avere de 110 milioane de lei.

aver mil„Cameleonul” de la Hexi Pharma are case, firmele făceau profit, iar banii din Cipru sunt cireașa de pe tort

Dan Condrea a avut pe mână în ultimii ani peste 100 de milioane de lei, bani și bunuri care reprezintă averea sa. Este vorba despre proprietățile deținute de patronul Hexi Pharma, dar și de profiturile realizate de firmele pe care le deținea sau banii ascunși în Cipru.

Averea lui Dan Condrea, patronul Hexi Pharma, decedat pe 22 mai într-un accident de circulație, se ridică la aproape 110 milioane de lei (aproximativ 25 milioane de euro), conform unei evaluări realizate de Libertatea care ține cont de activitatea firmelor sale, a banilor trimiși în Cipru și a proprietăților imobiliare. Este vorba despre banii rulați până în 2014 inclusiv, pentru că pentru anul 2015 Ministerul Finanțelor încă nu a publicat rezultatele financiare ale firmelor românești.

Profitul srl-urilor

Hexi Pharma Co, Signum Service și Medical Cleaning, firmele mari controlate de Condrea, au declarat la Ministerul Finanțe, în perioada 2010-2014, un profit cumulat de 18,2 milioane de lei. Din primele date ale anchetei autorităților, reiese că profitul nu a fost investit în mijloace de producție fixe, așa cum ni s-a precizat de către reprezentant al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), așa că poate fi trecut în dreptul lui Condrea, chiar dacă a fost scos ca divident sau nu din firmă.

Milioane scoase prin offshore-uri

După începerea anchetei privind diluarea dezinfectanilor, Hexi Pharma și-a cerut insolvența. Pe lângă o sumă de 20 de milioane de lei care reprezenta datoria la bugetul public, firma lui Condrea mai avea restanțe de 20 de milioane de euro, în jur de 90 de milioane de lei, către două firme de tip offshore din Cipru. „Societatea noastră nu mai poate face față datoriilor comerciale și fiscale, ca urmare a conjuncturii economice nefavorabile”, se arată în cererea înaintată instanței, procedura fiind respinsa de judecatori. vezi mai multe...
sursa:libertatea.ro

Stiri mai vechi: