Ma06282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Laura Codruța Kovesi, decorată de Franța cu Legiunea de Onoare. Ce alte personaje controversate au mai fost distinse astfel

 

 

 

Şefa DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost decorată cu cea mai înaltă decoraţie a statului francez: Legiunea de onoare. Distincţia i-a fost oferită şefei DNA la ambasada Franţei. Legiunea de onoare a fost instituită în 1802 și acordată neîntrerupt din 1804, arată B1 TV.

Totuşi, printre românii care au mai primit această decoraţie s-au aflat şi foşti demnitari cu proleme penale, cum ar fi Şerban Mihăilescu sau Sorin Oprescu.

Laura Codruța Kovesi, procuror șef al DNA, a primit Legiunea de onoare în grad de Cavaler de la ambasadorul Franței în Romania, Francois Saint-Paul. La ceremonia desfăşurată la Ambasada Franţei au participat şi părinţii Laurei Kovesi, precum şi fratele şi cumnata procurorului şef al DNA. După eveniment, Francois Saint Paul a declarat că DNA este un model de urmat la nivel european.

"Astăzi putem să apreciem lungul drum parcurs și transformarea puternică și durabilă a unui sistem care vă datorează multe, deoarece datorită dumneavoastră și numeroșilor dumneavoastră colegi devotați cauzei, DNA se bucură de o mare popularitate. De altfel, renumele său depășește astăzi frontierele țării dumneavoastră, devenind un model de urmat la nivel european", a spus ambasadorul.

Laura Codruța Kovesi, decorată de Franța cu Legiunea de Onoare

Aşadar, o distincţie care ar trebui să îi facă cinste şefei procurorilor anticorupţie. Asta dacă din panoplia celor decoraţi de ambasada Franţei cu aceeaşi Legiune de Onoare nu ar face parte şi nişte oameni care au probleme penale.

Legiunea de Onoare a primit-o de la francezi, spre exemplu, Șerban Mihăilescu, fost ministru coordonator al Secretariatului General al Guvernului şi cu probleme mari în justiţie. Poreclit şi Micky Şpagă, acesta a fost acuzat că a primit mită nouă arme de vânătoare în schimbul numirii unui consilier guvernamental.

Un alt demnitar care a fost decorat cu legiunea de onoarea a statului francez este Sorin Oprescu. Trimis în judecată pentru fapte de corupţie, Oprescu a primit cea mai inalta distinctie a stului francez în martie 2015. Fostul edil al Capitalei este în acest moment acuzat de luare de mită.

Şi Călin Popescu Tăriceanu a fost decorat de francezi. Tot în martie 2015. Însă acum are şi el probleme penale. Este acuzat de mărturie mincinoasă şi favorizarea infractorului în dosarul lui Remus Truică şi al prinţului Paul. vezi mai multe...
sursa:b1.ro

 

 

 

Stiri mai vechi: