Lun08082022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Fiica generalului SRI "Timpanul", afaceri grele cu intituţiile de forţă

Fiica generalului SRI "Timpanul", afaceri grele cu intituţiile de forţăAgenţia Naţională de Integritate, instituția condusă până anul trecut de Horia Georgescu, unul dintre „oamenii lui Traian Băsescu”, cheltuie de la bugetul instituţiei nu mai puţin de 4,13 milioane de euro pentru a-şi instrui angajaţii care lucrează în departamentul IT.

Una dintre firmele selectate de către ANI să susţină sesiunile de training aparţine fiicei fostului director adjunct al Serviciului Român de Informaţii, generalul Dumitru Zamfir, condamnat, în anul 2011, de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie la un an de închisoare cu suspendare, pentru cumpărarea ilegală a unei locuinţe din fondurile RA-APPS. Partenerul de afaceri al Iuliei Maria Zamfir, fiica generalului, Dragoş Băsmăluță, se află printre acţionarii unei alte societăţi agreate de SRI, MIRA Telecom, un client fidel al contractelor SRI sau Ministerul de Interne, dar şi foarte apropiată de fostul director al SPP, Gabriel Naghi, şi de actuala conducere a Serviciului de Telecomunicaţii Speciale.

Inginerii de sistem care activează în cadrul Agenţiei Naţionale de Integritate vor primi instruire de lux în domeniul IT de la un partener de afaceri al fiicei fostului director adjunct al SRI, Dumitru Zamfir. Timp de patru ani, compania Logika IT Solutions SRL va oferi ANI sesiuni de training şi asistenţă.

Au ofertat fix cât a anunţat ANI că vrea să plătească

Imediat după instalarea la Palatul Victoria a Guvernului tehnocrat, Agenţia Naţională de Integritate a decis să-și instruiască angajaţii în domeniul computerelor şi al reţelelor informatice. În 15 ianuarie 2016, ANI a scos la licitaţie achiziţia unor servicii de administrare IT referitoare la asistenţa tehnică informatică, la servicii de suport tehnic, de formare şi de familiarizare informatică.

Licitaţia propriu-zisă a fost susţinută la sediul ANI, din centrul Capitalei, în data de 17 iunie 2016, unde au fost primite trei oferte. Doar una a fost considerată admisibilă, anume cea a asocierii dintre SC Computer Sharing Bucureşti SRL şi SC Logika IT Solutions SRL Otopeni. Foarte interesant este faptul că suma iniţială pe care Agenţia Naţională de Integritate a precizat-o, încă din publicarea anunţului de participare, ca fiind dispusă să o cheltuie pe acest proiect, este la fel cu cea oferită de asocierea celor două companii. Respectiv 3.363.797 de euro fără TVA. În final, contractul, semnat în 17 iunie 2016, a ajuns la valoarea de 18.164.503,8 lei cu TVA inclus, adică 4.128.296,3 euro.

Concret, în schimbul acestor bani, cele două companii care au participat împreună la această licitaţie vor trebui să ofere ANI servicii Vendor Management cel puțin o dată pe an, pe o perioadă de patru ani, servicii de dezvoltare-design ANI care va fi instruit în acest sens, servicii operaţionale timp de 47 de luni şi servicii de training timp de 399 de zile.

Instruire pentru examenele de certificare, pe bani publici

Caietul de sarcini pentru această achiziţie a fost întocmit încă de anul trecut şi a fost aprobat, în 28 septembrie 2015, de către vicepreşedintele Agenţiei Naţionale de Integritate, Bogdan Stan. Conform acestui document, “având în vedere numărul redus de angajaţi IT (ai ANI – n.red.), este necesară achiziţia de servicii de administrare IT, de reţea, de sisteme, aplicaţii şi baze de date, inclusiv şi pentru serviciile de suport licenţe de mentenanţă”. Concret, ANI a anunțat, atunci, că intenţionează să realizeze o infrastructură IT complet virtualizată, atât la nivelul serverelor, cat şi la nivelul fiecărui calculator utilizat în instituţie, prin externalizarea serviciilor de administrare IT. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro