Joi01202022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

La vremuri noi, neamuri noi. Se schimbă piloşii la ASF

La vremuri noi, neamuri noi. Se schimbă piloşii la ASFMișu Negrițoiu, președintele Autorității de Supraveghere Financiar, scrie pe blogul personal că, în momentul în care a preluat conducerea instituției, 26% din personal era încadrat pe funcţii de conducere şi erau numai 2,3 poziţii de execuţie pentru fiecare manager.

“De atunci am ajuns la ce ar trebui să fie o organizaţie suplă, deschisă, transparentă şi performantă”, spune Negrițoiu. Dacă ne uităm însă pe organigrama instituției, vedem însă că aceasta este “deschisă” cu precădere celor înrudiți cu nume sonore în politica românească.

De exemplu, deputatul PSD de Ialomița, Marian Neacșu, și-a plantat în mod “transparent” în Fondul de Garantare a Asiguraților, în ASF și la Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID), atât fiica, cât și cea de-a doua soție, precum și pe fiul soției. La începutul acestui an, deputatul PSD de Ialomița Marian Neacșu a fost condamnat definitiv de judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justitie la șase luni închisoare cu suspendare pentru săvârșirea infracțiunii de conflict de interese, având în vedere că în prioada iulie 2009-decembrie 2012 și-a angajat ilegal fiica, Cristina Monica Neacșu, la biroul său parlamentar. Ulterior, aceasta a fost angajată la Fondul de Garantare a Asiguraților, unde deține în prezent funcția de director Avizare și Litigii.

Fă-mă mamă consilier

Soția deputatului PSD, Nicoleta Radu Neacșu, a fost avizată de către ASF în 2013, la conducerea PAID, fără să fi îndeplinit una dintre cerinţele prevăzute de legislaţia în vigoare la momentul respectiv, care prevedea o experienţă de cel puţin cinci ani în domeniul asigurărilor pentru o poziţie de conducere. Ştefan Andrei Radu, fiul Nicoletei Radu Neacșu, este expert în management la cabinetul prim-vicepreședintelui ASF, Cornel Coca-Constantinescu, începând din decembrie 2014.

Ştefan Andrei Radu a absolvit facultatea în anul 2012 și începând de atunci a fost consultant financiar la Camera Deputaților (octombrie 2012-iunie 2014) și consilier personal al ministrului pentru IMM-uri, Mediu de Afaceri si Turism (începând din iunie 2014 și până în prezent).

Având în vedere lipsa sa de experienţă profesională, se pune întrebarea firească ce expertiză are el în consilierea unor  demnitari. Sau dacă ai relaţii experienţa nu mai contează? vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro