Vi01282022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Nu au bani de Catedrală, dar fac bani frumoşi din pelerinaje! Dezvăluri din culisele afacerilor coordonate de oameni de încredere ai Patriarhului Daniel

În urmă cu o săptămână, Biserica Ortodoxă Română a obţinut 15 milioane de lei din bugetul public al Capitalei pentru continuarea lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului.

Decizia a fost luată în condiţiile în care reprezentanţi Patriarhiei susţineau că fără sprijin public nu vor mai avea bani pentru continuarea lucrărilor. Absenţa fondurilor pare de neînţeles: structurile Bisericii(câte depun rapoarte la Ministerul Finanţelor) înregistrează, în covârşitoarea lor majoritate, excedend financiar. Profit, pe înţelesul tuturor.
Un exemplu este agenţia de turism Basilica Travel care a raportat venituri totale de 5.104.081 lei, cu un profit de 1.521.725 ei. Un profit de trei ori mai mare decât cel raportat pe 2014 - o dovadă că cel puţin o parte din proiectele Bisericii (excludem aici, evident din lipsa permanentă a fondurilor, proiectul Catedralei Neamului) au parte de un management de excepţie.

Societatea, cel mai important jucător pe piaţa călătoriilor către locuri considerate sfinte (spre exemplu: contra sumei de 995 de euro poţi merge într-un pelerinaj în Anglia, pe traseul Londra – Manchester – Leeds – Essex) , îl are ca administrator pe consilierul patriarhal Leonard Ciofu, unul dintre oamenii de bază ai Patriarhului Daniel încă din perioada în care acesta era Mitropolit al Moldovei şi Bucovinei. Pe vremuri, Ciofu se ocupa de parcul auto al Mitropoliei şi dacă ar fi să ne luăm după gurile rele era, ocazional, şoferul Înaltpreasfinţitului. Între timp a devenit directorul general al televiziunii Trinitas şi este Coordonator al Sectorului Pelerinaje. vezi mai multe...
sursa:spynews.ro