Sam09182021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Fițele nu se lasă la ușă. Pornesc de-aici: Spital de Urgență, „branduit” cu Versace

Pentru că doar asta le lipsea spitalelor de stat, rezervele de lux de la Spitalul Universitar, din Capitală, au fost semnalizate cu logo-ul uneia dintre cele mai celebre companii de modă din lume, ca să le mai aline durerea VIP-urilor internate la ultimele etaje.

Când zici lux, nu ai cum să nu te gândești la condițiile dintr-un spital de stat din România. Saloane moderne, aparatură nouă, mobilă minimalistă și așternuturi impecabile. Evident, este o glumă. Și, totuși, ceea ce am văzut în cel mai mare spital de urgență din București nu este o glumă. Vorbim despre Spitalul Universitar, acolo unde ni s-a adus la cunoștință, de către un pacient, că este uimit de ce i-au văzut ochii la intrarea într-una dintre rezervele de lux ale unității.

”Rătăcind pe la etajul 12, am avut impresia că am ajuns la Strehaia”, a spus acesta.

Și-am pornit să ne convingem că omul are de ce să se minuneze, căci filmările despre condițiile jalnice din spitale și doctori depășiți de meserie a tot văzut România de 20 de ani, dar nu a mișcat pe cine trebuie.

Acum era vorba despre un caz de snobism. Un loc în care au călcat, la vremuri grele, și nu numai, multe persoane publice. Printre ele și Elena Băsescu, care a născut aici, sau senatorul Cătălin Voicu, care și-a tratat inima. Și ni s-a arătat, mare, pe ușa rezervei de lux, nu chipul lui Isus, nici vreo cruce miraculoasă, ci logo-ul casei de modă Versace.

Cât costă o rezervă de lux la Spitalul Universitar

Mare și aurită, marcată pe o ușă dintr-un geam mat care desparte rezerva de lux de restul saloanelor, Medusa, folosită  ca logo de Versace, personaj din mitologia greacă, nu ar fi, teoretic, de bun augur, ținând cont că destinul ei a fost unul trist, fiind ucisă de Perseus. Nu cunoaștem cât a costat această investiție, a cărui doctor sau asistentă a fost această idee de a personaliza până și ușile spitalelor cu ce e la modă. Cert este prețul pentru a închiria o astfel de rezervă ”de firmă” prețul variază de la 50 de euro la 150 de euro pe noapte, în funcție de cerințele suplimentare.
sursa:libertatea.ro