Joi10292020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

De ce nu mai vrea familia Videanu să-şi conducă propria firmă

De ce nu mai vrea familia Videanu să-şi conducă propria firmăCu puţin timp înainte ca DIICOT să anunţe refacerea rechizitoriului în dosarul “Romgaz”, familia fostului ministru al Economiei, acuzat în această speţă, a decis să predea conducerea companiei producătoare de marmură Titan Mar către fostul administrator al filialei româneşti a colosului austriac Alpine Bau Gmbh. Una dintre cele mai importante companii de construcţii de drumuri din Europa, grupul Alpine a intrat, în 2013, în insolvenţă. La scurt timp, şi filiala românească a acesteia a decis să-şi declare, la rândul ei, insolvenţa. Mişcarea de la Titan Mar precede, astfel, o altă manevră a lui Videanu, care are legătură directă cu dosarul “Romgaz”, mai exact cu sechestrul instituit de DIICOT pe acţiunile deţinute de fostul demnitar PDL la această companie. Sechestru ridicat, în condiţii care i-au generat fostului procuror-şef al DIICOT, Alina Bica, un dosar penal pentru abuz în serviciu şi favorizarea infractorului.

Ionel Giuglea deţine de puţin timp funcţia de director general al societăţii Titan Mar SA, companie patronată de către familia lui Adriean Videanu şi ale cărei acţiuni au făcut obiectul unui sechestru asigurător instituit de DIICOT, în dosarul “Romgaz”. Giuglea este nimeni altul decât fostul administrator al Alpine SA, filiala din România a grupului austriac care activează în domeniul construcţiei de drumuri şi autostrăzi, Alpine Bau GmbH. Atât colosul austriac, cât şi filiala românească a acestuia, sunt, în prezent, în insolvenţă.

Cu toate acestea, familia Videanu a considerat că Giuglea este persoana cea mai potrivită care poate conduce afacerile Titan Mar. Astfel, potrivit unor documente oficiale, în data de 7 aprilie 2016, a avut loc o întrunire a Consiliului de Administraţie al SC Titan Mar SA. Mai exact, s-a reunit familia Videanu, participând la şedinţă Mioriţa Videanu, în calitate de administrator executiv al companiei, şi Adriean Videanu, alături de fiica sa, Diana Alexandra, în calitate de administratori neexecutivi. Cu acest prilej, Consiliul de Administraţie amintit mai sus a decis revocarea Mioriţei Videanu din funcţia de director general al Titan Mar SA. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro