Lun11232020

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Afacerile bizare din energie ale unui fost şef SRI

Afacerile bizare din energie ale unui fost şef SRIFostul colonel SRI Ion Garagancea , reţinut de DIICOT în 2011 pentru contrabandă cu motorină pe Dunăre, s-a specializat în afaceri cu energie regenerabilă. Garagancea înfiinţează firme producătoare de energie electrică, pe care le vinde apoi unor investitori străini sau preia pentru a lichida ulterior societăţi ale unor afacerişti, de asemenea străini, care apar în dosarele Wikileaks referitoare la banii ascunşi în paradisuri fiscale. Ion Garagancea a fost şeful SRI Giurgiu până în 2006 şi a deţinut un rol cheie în celebrul caz Ţigareta 2.

În august 2016, Sun Daia SRL din Giurgiu, specializată în producţia de energie electrică şi fără activitate de la înfiinţarea sa, în 2012, era dizolvată după ce, în martie 2016, era cedată de patroni unui nou asociat şi am spune că avem de-a face doar cu un alt business eşuat. Anterior, în octombrie 2015, şi Sun Nord Power SRL, cu sediul la aceeaşi adresă cu firma de mai sus, de asemenea producătoare de energie şi fără activitate, era lichidată. În martie 2016, Bălănoia Green Energy SRL Giurgiu, firmă inactivă, era cesionată unui nou asociat şi, cel mai probabil, urmează a fi desfiinţată. Green Solar Zone SRL Giurgiu continuă să existe fără activitate de la înfiinţare, în timp ce Energy Area SRL Giurgiu a fost lichidată încă din 2014. Toate îl au în comun pe fostul colonel SRI Ion Garagancea, aflat în centrul unor afaceri extrem de complicate cu energie regenerabilă.

Bulgaru’, spaniolu’ şi coreeanu’

Înainte de a fi lichidată, Sun Daia SRL avea ca asociat majoritar pe Carmen Garagancea, cu 65%, restul de 35% aparţinând soţului său, fostul colonel SRI Ion Garagancea. Cunoscută profesoară din Giurgiu, Camelia Garagancea a preluat firma de la asociaţii soţului, respectiv bulgarul Milan Stoyanov Sariyski, spaniolul Jose Casas Amoribieta şi sud coreeanul Sung Hong Hyun, personaje care se intersectează cu fostul şef SRI în mai multe firme. Cei trei străini l-au părăsit pe Ion Garagancea din Bălănoia Green Energy SRL, unde şi-au cesionat participaţiile unui oarecare Marian Mocanu, înainte de lichidarea firmei. Aceeaşi echipă multinaţională a înstrăinat în octombrie 2013 şi Solar Remuş SRL către grecii de la Apostolos Bobola SA şi Melissokomiki Athinon SA, primind în schimb 27.000 de euro, în condiţiile în care firma avea datorii de 11,6 milioane lei. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: