Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Poliția cumpără substanțe de prins infractori de la o firmă implicată în „găinăria” aviară

Poliția cumpără substanțe de prins infractori de la o firmă implicată în „găinăria” aviarăPoliţia Română atribuie contracte pe bandă rulantă unei firme pe care Direcţia de Investigare a Fraudelor, din cadrul aceleiaşi instituţii, a cercetat-o penal, în afacerea reactivilor achiziţionaţi în scandalul gripei aviare, din perioada 2004-2005. Este vorba despre contracte de zeci de milioane de euro pe care Inspectoratul General al Poliţiei Române le-a atribuit firmei Omnivet Impex SRL, firmă controlată de fiul fostului director al Institutului de Diagnostic şi Sănătate Animală, Ştefan Nicolae. Ultimul astfel de contract a fost încheiat între instituţia anchetatoare şi firma anchetată la începutul lunii trecute, oferta Omnivet fiind singura care s-a calificat pentru livrarea unor kituri de reactivi necesari Institutului Naţional de Criminalistică. Pentru modul în care Ştefan Nicolae şi-a favorizat fiul, în trecut, pentru a pune mâna pe contractele pentru combaterea efectelor gripei aviare, Agenţia Naţională de Integritate l-a declarat, în anul 2013, incompatibil cu funcţia publică.
 
Două mari scandaluri au caracterizat primul an al guvernărilor Băsescu. Este vorba despre fenomenul gripei aviare şi cel al gripei porcine. O afacere de familie a fost devoalată, la scurt timp, de către Poliţie şi Procuratură, când s-a descoperit faptul că fostul şef al Institutului de Dignostic şi Sănătate Animală pompa bani în firma fiului său, pentru combaterea efectelor acestor viruşi.

40 de milioane de euro, contract pentru reactivi

Atât peste gripa aviară, cât şi peste scandalul generat de afacerile derulate în acea perioadă s-au aşternut praful, tăcerea şi uitarea. Aşa se face că, la mijlocul acestui an, mai exact în data de 26 mai 2016, Inspectoratul General al Poliției Române a făcut public un anunţ referitor la intenția de a achiziţiona kituri de reactivi pentru „extracție, cuantificare, electrofreză capilară şi interpretarea profilelor genetice necesare expertizelor judiciare din probe provenite de la faţa locului şi a probelor biologice recoltate de la persoane cu potenţiale validate în orice etapă a procesului în care acesta este întrerupt”. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro