Dum08142022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

CSM - aviz negativ pe proiectele de OUG privind grațierea și modificarea Codului Penal

Consiliul Superior al Magistraturii a avizat miercuri negativ proiectele de OUG privind grațierea și modificarea Codurilor penale.

Plenul CSM a luat decizia cu majoritate de voturi.

Reprezentanţii instanţelor şi ai parchetelor au trimis puncte de vedere împotriva celor două ordonanţe de urgenţă. Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a pronunţat împotriva acestor modificări, demarând procedurile pentru a se lămuri aceste aspecte printr-un referendum.

Proiectul de ordonanţă de urgenţă privind modificarea Codului Penal şi a Codului de Procedură Penală prevede dezincriminarea abuzului în serviciu sub 200.000 lei, infracţiunea fiind investigată doar ca urmare a unei plângeri. De asemenea, denunţul se poate face la cel mult şase luni de la comiterea faptelor iar neglijenţa în serviciu a fost abrogată.

Un alt proiect de ordonanţă prevede graţierea în întregime a pedepselor cu închisoarea de până la cinci ani şi înjumătăţirea pedepsei pentru deţinuţii care au 60 de ani, femei însărcinate şi a celor care au copii de până în 5 ani în întreţinere

Aproximativ 15.000 de persoane au protestat, duminică, în Piaţa Victoriei din Capitală, faţă de proiectele de ordonanţă de urgenţă privind graţierea şi modificarea codurilor. vezi mai multe...
sursa:realitatea.net

Stiri mai vechi: