Sam06252022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Expoziții la Muzeul de Artă Cluj-Napoca în perioada 28 ianuarie - 3 februarie 2017

Muzeul de arta Cluj-Napoca isi asteapta vizitatorii cu o serie de expozitii temporare. De asemenea, sâmbătă şi duminică (orele 11:00 şi 15:00), cei care doresc pot participa la programul de ghidaje gratuite, care vor avea loc în Galeria Națională.

Expoziții temporare

Expoziția „Genocide against Roma-Remember to resist/Genocidul împotriva Rromilor- Amintiți-vă să rezistați”

Expoziţia de panouri comemorează persecuţia rromilor din România din timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Manifestarea este rezultatul unui proiect internaţional şi multietnic la care au colaborat tineri din Ucraina, Germania şi România, de origine rromă şi non-rromă. Nucleul proiectului a fost constituit de o călătorie din Bucureşti spre teritoriul din sudul Bugului, o regiune care s-a aflat sub ocupaţie românească între anii 1941 şi 1944, numită pe vremea respectivă Transnistria. Tinerii au luat interviuri supravieţuitorilor deportărilor, deportări care au afectat mai mult de 25.000 de rroma din România, și unor martori din Ucraina, care și-au împărtăşit memoriile referitoare condiţiile grele de viaţă ale deportaţilor (dintre care jumătate au murit).

Expoziţia va fi deschisă până în data de 29 ianuarie 2017

Expoziția Electric Paradisum. Anca Bodea

Paradisul terestru în albastru electric

Cele mai recente lucrări ale Ancăi Bodea sunt redări abstractizate ale naturii, în care formele și culorile se schimbă după bunul plac (regizoral) al artistei. Verdele natural devine albastru electric, dezordinea stufoasă și hățișurile pădurilor devin semne grafice negre, pictura după model devine licență poetică.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 12 februarie 2017

Expoziția Breslei Barabás Miklós Céh

Asociația „Breasla Miklós Barabás”, cu sediul în Cluj, este organizația artiștilor plastici maghiari din România, înființată în anul 1929 sub îndrumarea arhitectului și artistului plastic de renume internațional Károly Kós, a renumitului pictor Sándor Szolnay, precum și a scriitorului Miklós Bánffy. După 1944, datorită schimbărilor politico-sociale nefavorabile, Breasla și-a încetat activitatea, pentru ca în 1994, la inițiativa pictorului Béla Abodi Nagy și a sculptorului András Kós să fie reînființată.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 12 februarie 2017

Expoziţia „Parfum... de colecţie”

Un eveniment de excepţie din seria „Camera Colecţionarului”, organizat de Artmark, în parteneriat cu Muzeul de Artă Cluj-Napoca şi Fundaţia Polaris

În premieră pentru piaţa de artă din România, Artmark a demarat în luna iulie a.c, la Muzeul de Artă Constanţa, proiectul intitulat „Camera Colecţionarului”, care a reunit, în exclusivitate, pe simeza unui muzeu, tablouri dintr-o colecţie privată. Pentru prima dată în cadrul unui proiect cultural, un colecţionar şi-a expus public achiziţiile în materie de artă.

Expoziţia „Parfum…de colecţie” face parte din proiectul „Camera Colecţionarului” şi oferă publicului ocazia de a admira, timp de trei luni,din fondul privat a doi colecţionari români,lucrări de patrimoniu semnate de numemari ale plasticii româneşti, precum: Ion  Andreescu, Ştefan Luchian, Gheorghe Petraşcu, Theodor Pallady, Nicolae Tonitza, Alexandru Ciucurencu, Corneliu Baba etc. Cea mai mare parte din operele de artă prezente în expoziţie nu au fost expuse niciodată public.

Expoziţia va fi deschisă până în data de 5 martie 2017

Muzeul interactiv

În zilele de sâmbătă şi duminică (orele 11:00 şi 15:00), sunteti asteptati să participați la programul de ghidaje gratuite, care vor avea loc în Galeria Națională (pentru grupuri de minim 5 persoane).