Ma03022021

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Numirea Codruței Kovesi, CRITICATĂ în Raportul MCV

Numirea Codruței Kovesi, CRITICATĂ în Raportul MCVRaportul MCV RIDICĂ  PROBLEME IDENTIFICATE LA NUMIRILE ÎN FUNCȚII DE CONDUCERE LA MINISTERUL PUBLIC.

REFERIREA SE FACE LA NUMIREA PROCURORULUI ȘEF AL DIRECȚIEI  NAȚIONALE ANTICORUPȚIE.

 Horațius Dumbravă, fost membru CSM, într-o lectură ,,la cald a documentului” relevă că numirile în funcție a procurorului-șef DIICOT și procurorului general al României au fost respectate criteriile de transparență de către ministrul justitiei (Raluca Prună). Nu același lucru se poate vorbi despre numirea în funcție a procurorului șef DNA(martie 2016) și a prim-procurorului  general adj de la PG și a procurorului general adjunct de la PG.

ÎN CAZUL PROCURORULUI ȘEF  al DNA  s-a CONSEMNAT ÎN RAPORT, că PROPUNEREA DE NUMIRE  a fost făcută de  ministrul Prună FĂRĂ A TRECE PRIN FILTRUL TRANSPARENȚEI ȘI COMPETITIVITĂȚII NUMIRII (a fost desemnată direct, fără o procedură ca în cazul procurorului sef DIICOT și Procurorului general).

ACEST ASPECT NU A FOST COMENTAT DE DNA, și nici de beneficiara -Codruța Kovesi, DUPĂ PUBLICAREA RAPORTULUI MCV. vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: