Mie08172022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Iohannis, după Putin, laureat la Balul Operei din Dresda. Unde a dispărut preşedintele, de vineri seara?

Iohannis, după Putin, laureat la Balul Operei din Dresda. Unde a dispărut preşedintele, de vineri seara?Confuzii de comunicare, omisiuni voite, gafe și erori au însoțit informațiile despre acordarea medaliei ,,Sf Gheorghe” la Dresda președintelui Klaus Werner Iohannis. Informația oficială mentioneaza ca Iohannis a primit medalia în cadrul unui eveniment cultural la Semper Opera, în 3 februarie 2017.Se cuvin cateva precizari pentru a întelege contextul.

Semper Opera Ball este considerat cel mai fastuos și opulent bal din Germania, eveniment care reuneste la inceput de februarie 2500 de politicieni, artisti, oameni de afaceri într-un mare spectacol cu scop caritabil. 15 de dansatori se distreaza in piața din fata Operei. Un loc la o masa VIP a costat în acest an 2300 de euro. În cadrul galei, un amplu spectacol cu artisti celebri , sunt acordate și premii sub forma unei medalii  care are ca efigie Sf Gheorghe. Medalia este din aur alb și galben de 18 carate și este încoronată cu rubine și briliante. Ea nu are caracteristicile unui ordin al statului german, ca atare, bijuteria primită de Klaus Iohannis va trebui depusă la administratia prezidențială și declarată ca un cadou, conform legii.

Informația despre ,,decorarea” președintelui Iohannis a fost difuzată de Administratia prezidentială printr-un comunicat în 4 februarie. Nu apare clar dacă Iohannis a fost prezent sau nu la balul operei din Dresda care s-a desfasurat în 3 februarie, cu începere de la ora 19. SI A DURAT TOATĂ NOAPTEA. Comunicatul ,,o scalda”, spunand ca Iohannis a primit medalia în cadrul evenimentului, ca apoi să mentioneze ca s-a adresat cu un mesaj organizatorilor.

Tot în 3 februarie, presedintele roman s-a aflat în Malta, la reuniunea Consiliului European. Ultima informatie oficială despre activitațile  presedintelui din Malta are ca ora de transmisie 17. Nu apare clară ora plecarii presedintelui din Malta, nici ora sosirii în Romania.Nu știm nici dacă din Malta a plecat spre Dresda. Până luni, 6 februarie, nu exista nici o informatie despre activitațile lui KWI, nici locul în care s-a aflat. O televiziune a comunicat sambata, 4 februarie, că Iohannis s-ar afla la Dresda, potrivit unei confirmari de la Cotroceni. Mădălina Puscalău a dat o declaratie sambata 4 februarie în numele administratiei prezidentiale referitoare la abrogarea ordonantei dar nu a precizat locul în care s-ar afla presedintele. Era destul de stanjenitor sa aflăm ca presedintele a fost la balul Operei din Dresda cand acasa scandalul politic este urias , fapt comunicat de altfel explicit de IOHANNIS și sefilor de stat si de guvern reuniti la Consiliul European.,,Românii lui” erau în stradă, iar șeful se distra la Dresda? De la spital la bal, nu prea sună bine! vezi mai multe...
sursa:jurnalul.ro

Stiri mai vechi: