Mie05252022

Last updateJoi, 16 Ian 2020 4pm

Back Sunteți aici:Home

Articole

Cum se va transforma Turnul Pompierilor din Cluj - soluția câștigătoare a concursului de soluții "Turnul celor trei vârste" a fost anunțată.

Image may contain: 1 person, indoor25 de echipe de arhitecți, ingineri, proiectanți, s-au înscris în competiția dedicată unui monument emblematic al municipiului nostru, Turnul Pompierilor. Concursul a fost organizat de Primăria Municipiului Cluj-Napoca alături de Ordinul Arhitecților din România și ilustrează politica publică pe care am decis să o promovăm pentru ceea ce înseamnă revitalizarea spațiilor publice, o modalitate extrem de transparentă, deschisă și eficientă.

Primăria asigură suportul financiar pentru organizarea unor astfel de concursuri de soluții și implementarea proiectului câștigător.

"Clujul are resursa umană, intelectuală, profesionistă, pentru a da tot ceea ce e mai bun, are capacitatea organizatorică de a coagula această expertiză de specialitate și pentru a genera astfel cele mai bune soluții cu putință pentru spațiile publice pe care le avem. De aceea, proiectul pentru Turnul Pompierilor este doar începutul unei serii de concursuri de soluții dedicate revitalizării spațiilor publice din orașul nostru. Până acum am demarat alte două concursuri, care sunt aprobate de Consiliul Local al Municipiului: pentru reabilitarea malurilor Someșului și pentru Cetățuie.

Sper ca, prin aceste proiecte și această modalitate de abordare a modernizării spațiilor publice, Clujul să dea un model de bune practici pentru toate orașele din țară.

Nu în ultimul rând, îi felicit pe toți concurenții care au participat la competiția pentru Turnul Pompierilor și le mulțumesc tuturor partenerilor pentru efortul și implicarea lor, " a spus primarul Emil Boc.

Câștigătorii au fost anunțați sâmbătă, 4 februarie 2017, iar expoziția cu proiectele înscrise în concursul de soluții poate fi vizitată până la data de 16 februarie, în spațiul de pe str. Iuliu Maniu nr. 4.

Premiul I, reprezentat de valoarea estimată a contractului de proiectare, este de 365.823 de lei. Premiul pentru proiectul plasat pe locul II a fost de 22.000 de lei, iar locul III - 13.000 de lei. Lista completă a echipelor câștigătoare a fost publicată pe website-ul OAR: http://oar.archi/…/rezultatele-concursului-de-solutii-pentr…

"Salut expertiza de specialitate și reiterez faptul că municipalitatea este deschisă să colaboreze cu specialiștii și să implementeze cele mai bune soluții pentru orașul nostru", a completat primarul.